Back to All Events

Utstilling: Richard Alexandersson og Erik Pirolt

Richard Alexandersson (S) har i løpet av de seneste årene arbeidet med prosjekteter som bruker det skrevne ordet som medium og prosjekter som bevisst forsøker å undvike et språkslig begrepsapparat. I sine installasjonsarbeider blander han animasjon, lyd, skulptur, digitale print og readymades.

Å sette ord på kunstverkene Erik Pirolt viser på House of Foundation er det samme som å balansere på et knivblad 45 meter over bakken. Det kan tilføyes at man har en jernsåle i skoen. Et feiltrinn vil fort straffe seg. Verkene befinner seg på en hårfin balanse der ord fort kan forrurense det naive, pubertale, banale og det eksistensialsitiske som er tilstede her.

En rosa Hitler opp imot to svaner som blir til ett, blandet med kinesere som snakker ut om sin egen død, uten å vite helt hva som skjer. En mann står i stuen sin og borrer seg i hjertet mens han utrykker en indre ro. Det blir nærmest søkt å skulle finne en mening eller sammenheng her i form av et forord til denne utstillingen. Netopp derfor er det så viktig at du kommer og tar dette inn sånn at det blir riktig.

Erik Pirolt bor og arbeider i Kristiansand. Han er utdannet ved Kunstakademiene i Trondheim og Oslo, og ble uteksaminert fra Kunstakademiet i Oslo i 2008. Dette er Pirolts annen utstilling på House of Foundation (sist under Møllebyen Litteraturfestival i 2012. Pirolt inviterer oss inn i en verden full av humoristiske innslag blandet med dypt alvor.

Utstillingen omfatter et mangfold av teknikker og uttrykk: maleri, tegning, grafikk, skulptur, installasjon og video.

Sted: House of Foundation

Adresse: 1530 Moss
www.house-of-foundation.no

Earlier Event: March 11
Sorg og sommerfugler