FREDRIKSTAD - DAGENS PROGRAM OG NESTE UKER, REGISTRERT HOS FREDRIKSTAD KOMMUNE
Apr
5
to Mar 21

FREDRIKSTAD - DAGENS PROGRAM OG NESTE UKER, REGISTRERT HOS FREDRIKSTAD KOMMUNE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FREDRIKSTAD 450 ÅR - PROGRAM JUBILEUMSÅR - LES HER:

Byjubileet Fredrikstad 450 år

  

Organisering av Fredrikstad 450 år

Bystyret nedsatt en egen jubileumskomité med 17 representanter fra kultur og samfunnsliv. Målet ved å gjøre dette har vært å sikre både involvering, et ytre blikk på prosjektet og at det vil fungere som et utadrettet byprosjekt. Komiteen er styringsgruppe for prosjektet og hadde sitt først møte 4. mai 2015. Prosjektadministrasjonen er lagt til Kulturetaten i Seksjon for kultur, miljø og byutvikling (KMB). Prosjektadministrasjonen vil ha det helhetlige, operative ansvaret for planlegging og gjennomføring av kommunens engasjement i jubileet. Kulturnatt Fredrikstad er et delprosjekt i Byjubileet.

 

Fredrikstad 450 år – visjon, verdier og målgrupper

Visjon - Grenseløst og Berikende

Jubileets visjon er Grenseløst og Berikende. Grenseløst viser til at jubileet skal inkludere og inspirere alle, deltakere, arrangører, samarbeidspartnere eller publikum. I Grenseløst  er også en påminnelse om å tenke ut over etablerte «grenser». Berikende er valgt med tanke på at jubileet skal strebe etter å skape opplevelser og kunnskap med varig verdi. Byjubileet skal gjøre oss rike på opplevelser, gi oss nye bekjentskaper og øke kunnskapen om egen by og eget samfunn. Visjonen gjenspeiles blant annet i logooppsettet some er en del av den visuelle profilen. Les mer om vår visuelle profil til høyre. 

Verdier - engasjert, inkluderende og fremtidsrettet

Gjennom engasjement inspireres man, derfor er engasjert en viktig verdi som jubileet skal ivareta. Gjennom å være inkluderende ønsker Fredrikstad 450 år å ta vare på mangfoldet i byen vår. Byens historie er viktig og skal være grunnfundamentet for byjubileet, likevel ønksker Fredrikstad 450 år å se fremover. Fredrikstad en god by å bo i, med rik historie, som er i stadig vekst og utvikling. Med dette som bakgrunn skal jubileet ha et moderne og fremtidsrettet perspektiv.

Byjubileets hovedmål:

Fredrikstad 450 år skal fylle byen med liv og fargelegge byen.
Fredrikstad 450 år skal bidra til å gi innbyggerne stolthet og tilhørighet gjennom å inkludere og inspirere.
Fredrikstad 450 år skal være en milepæl for prosjekter som har et potensiale til å skape varige verdier.
Fredrikstad 450 år skal bidra til at innbyggerne får økt fremtidstro.

Målgrupper

Hele byens befolkning skal involveres i og bli inspirert av vårt kommende byjubileum. En ekstra innsats legges mot unge voksne, det flerkulturelle Fredrikstad og de i befolkningen som faller utenfor felleskapet.

 

Aktiviteter

Fredrikstads 450 års jubileum vil bli en feiring der byen og byens innbyggere er med, som medarrangører, deltakere, publikum og gjester. I tillegg inviterer vi noen nasjonale og internasjonale aktører med på laget. Den offisielle hovedmarkeringen i jubileumsåret er «Frederikfesten» fra 07.-17. september.

FREDERIKFESTEN 2017

Frederikfesten er en utvidet utgave av Frederiks dag, som har blitt feiret i mange år allerede. I 2015 og 2016 har Frederikfesten varighet over en hel helg. I 2017 blir Frederikfesten ytterligere utvidet til å vare fra 7.-17. september. I samarbeid med Scenekunst Østfold har vi invitert de anerkjente nysirkusaktørene Cirkus Cirkör med den tankevekkende og spektakulære forestillingen «Limits» på Blå Grotte. Suksessen Kulturnatt, der alle byens kulturaktører vil prege bybildet gjennom en hel kveld og natt, vil igjen arrangeres. Det vil i tillegg være historisk marsj fra Sarpsborg til Fredrikstad, som Tambourafdelingen af 1704 står for, «Handelens dag i Fredrikstad - 450 års erfaring» i regi av Fredrikstad Næringsforening, konserter med Det Norske Blåseensemblet og festgudstjeneste i Fredrikstad domkirke i samarbeid med Reformasjonsjubileet. Dette er bare noen av aktivistene som skjer i vår offisielle hovedmarkering, mer informasjon om feiringen kommer.

Frederikfesten er bare en del av byens jubileumsfeiring, den vil nemlig foregå gjennom hele 2017.

Jubileumsåret starter med åpningsseremonien «Fredrikstad på isen» på Fredrikstad stadion 20. januar i samarbeid med Fredrikstad Winter Classic. Etter åpningsseremonien vil det bli 9 dagers skøytefest i regi av Stjernen Hockey og Fredrikstad kommune.

I april er det duket for ungdomsfestivalen Ufestival i regi av Østfold kulturutvikling i samarbeid med Kulturetaten i Fredrikstad kommune. Ufestival inneholder blant annet fylkesmønstring i ungdommens kulturmønstring, konserter, aktiviteter og mye mer. Alt for ungdommer fra hele Østfold. 

17.mai feirer vi landet vårt, men vi skal også feire byen vår i anledning jubileet.

 

View Event →
Åpen gårdsbutikk på Bamsrud gård - Mysen
Apr
5
to Mar 2

Åpen gårdsbutikk på Bamsrud gård - Mysen

På Bamsrudlåven arrangerer vi møter, kurs, og selskaper i stemningsfulle lokaler og landlige omgivelser. Vi lager dessuten vår egen GÅRDSIS, som er en italiensk-inspirert melkeis laget av melk fra naboenes kuer og egg fra gårdens frittgående høner!

Bamserudlåven-P1013551.jpg

Vi ligger ved Mysen, en time fra Oslo. Åpen Gårdsbutikk torsdager kl. 14-18. Her selges iskrem, honning, mel og egg produsert på gården. Velkommen!

View Event →
LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD - PROGRAM 2018
Apr
6
to May 27

LITTERATURHUSET FREDRIKSTAD - PROGRAM 2018

PROGRAM 2018

Litteraturhuset-i-Fredrikstad-DSC3788659.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 •  

  Bjarne Brøndbo - Bærre Bjarne

   

  Bjarne Brøndbo er en artist med et stort repertoar, noe han får vist til sitt fulle i Bærre Bjarne – et musikalsk stand-up show fylt med sang og verbale krumspring.

   

  Lørdag 10. mars 2018
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Helårskroppen med Treningsfrue

   

  Camilla Aastorp Andersen, bedre kjent som Treningsfrueer Norges mest profilerte treningsblogger og vinner av årets treningsblogg 2016. Hun gir oss sine beste trenings- og helsetips.

   

  Mandag 12. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Folkemøte: Cicignon Park - Kan Caos visjon

   

  Kan Cao har spektakulære planer for den gamle sykehustomten på Cicignon og mener selv det er brukt ti millioner på planlegging av Cicignon Park. Her skal det bygges leiligheter, et nytt torv med butikker, ungdomsskole og en 170 meter lang turvei som skal gå over hustakene. Kan Cao kjøpte tomten i 2014 og venter fortsatt på godkjenning fra kommunen før han kan starte byggeprosessen.

   

  Tirsdag 13. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

 •  

  Feminismens historie på én time med Marta Breen

   

  Kvinner er ingen ny oppfinnelse – det kan bare virke sånn iblant. Menn dominerer i historiebøkene, og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge, handler om menn.

  Forfatter og spaltist Marta Breen er lei av at kvinner ofte må spille biroller. Sammen med illustratør Jenny Jordahl laget hun derfor sin egen historiebok – i tegneserieform. I dette underholdende foredraget blir du kjent med en rekke kvinner som gikk foran og banet vei for oss alle. Fra det første kvinnesaksmøtet i historien til metoo-kampanjen, fra sufragettene til abortkampen. På seksti minutter. Spenn deg fast!

   

  Onsdag 14. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Hvor langt kan staten gå for å hjelpe oss å bli bedre borgere?

   

  Staten og kapitalen benytter seg av mange type virkemidler for å påvirke atferden vår. Et av disse virkemidlene er såkalt «nudging» eller «dulting». Nugding er skjult for oss og hele poenget er at vi skal endre vår atferd uten å reflektere selv. Er det greit?

   

  Torsdag 15. mars 2018
  Klokken: 18:00

  Les mer

 •  

  Tre forfattere, tre bøker: Uri, Ørstavik og Lønning Aarø

   

  Høy litterær faktor og spennende samtaler når noen av våre fineste forfattere besøker oss. Hanne Ørstavik, Helene Uri og Selma Lønning Aarø i samtale med journalist Vilde Alette Monrad-Krohn. Lars Saabye Christensen må dessverre melde avbud.

   

  Torsdag 15. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Brennpunkt Midtøsten

   

  Konflikter på alle kanter. Jerusalem, Bagdad, Mekka, Kairo. Ekspertene stikker hånda inn i verdens vepsebol. Nils Butenschøn, Rania Maktabi, Lena Larsen i samtale med Frode Rekve. 

   

  Mandag 19. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Til Japan og Haruki Murakami

   

  Nysgjerrig på Japan og japansk litteratur? Ine Strøm er aktuell med reiseboka Alt dette er Tokyo og vil fortelle om Japan som reisemål, mens oversetter Ika Kaminka vil snakke om å oversette Haruki Murakami.

   

  Tirsdag 20. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Fliflet & Burgess

   

  Verdensmusikeren og komponisten Gabriel Fliflet er nærmest blitt en institusjon i hjembyen Bergen, i tillegg til å være én av landets mest respekterte folkemusikere (kåret til Årets Folkemusiker i 2011). Han er kjent for sitt lange samarbeid med trommeslageren Ole Hamre, samt for sine mange soloprosjekter, bl.a. ElvemotÅresong (med dikt av Jon Fosse) og Rose (med nykomponert musikk til Robert Burns tekster i norsk gjendiktning av Johannes Gjerdåker). Under fjorårets Festspill i Bergen fremførte han Sanger fra byen, 14 nye sanger om Bergen av kjente forfattere, tonesatt av Fliflet.

   

  Tirsdag 20. mars 2018
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Jeg vil male sorgen gul

   

  Om sorg som en normal følgesvenn gjennom livet. Frank Oterholt er rådgiver for Borg bispedømmeråd og Borg biskop.

   

  Onsdag 21. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

 •  

  Fremtidens psykiatri

   

  Kritikken mot dagens psykiatri er omfattende. Den omhandler hyppig bruk av svært dempende medikamenter, utstrakt bruk av tvangsmidler og manglende hensyn til pasientenes egne ønsker og behov.

   

  Torsdag 22. mars 2018
  Klokken: 18:00

  Les mer

 •  

  NY DATO: 7. juni Poesicafé spesial: Når ord blir musikk – fire poeter, fire komponister

   

  OBS. Arrangementet flyttes til 7. juni. Når dagens klassiske komponister lager musikk av dikt, tyr de svært ofte til trygge, norske klassikere som Olav H. Hauge og Henrik Wergeland. Sanger Helga Johanne Størdalsavnet den nye norske poesien i repertoarbunken, og satte fire norske komponister på oppgaven. Nå det duket for urpremiere på en helaftens konsert med rykende ferskt repertoar!

   

  Torsdag 22. mars 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Charter-Hilde: HURRA FOR DEG OG LIVET!

   

  Hilde Skovdahl bedre kjent som Charter-Hilde, holder denne kvelden sitt motivasjonsforedrag HURRA FOR DEG OG LIVET!

  Et foredrag fylt av masse humor, livsglede, alvor og inspirasjon. Alle trenger vi magi, kjærlighet, selvironi og sunn galskap for å takle livet vårt!

   

  Fredag 6. april 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Mindfulness - kurs med Ivar Vehler 7. og 8. april

   

  Vil du lære mer om deg selv? Vil du redusere ditt stress? Vil du lære å meditere av en av Norges ledende Mindfulness – lærere?

   

  Lørdag 7. april 2018 - Søndag 8. april 2018
  Klokken: 09:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Gitarfest - Giss-gitaren, og faren

   

  For tredje år på rad er det duket for Gitarfest og denne gangen står Øivin Fjelds egen Giss-gitar i sentrum. Fjeld samler levende gitarlegender og rockevenner til jam og Norges fremste giss-gitar-ambassadør Unni Wilhelmsen skrur amp’en på full guffe.

  Med Øivin Fjeld, Bjørn Krisa Kristiansen, Sven Lundestad, Svein Rønning, Magnus Berg, Unni Wilhelmsen, Svein Finjarn, bassist Terje Støldal, trommeslager Paolo Vinaccia og konferansier Harald Otterstad.

   

  Lørdag 7. april 2018
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Vinfest 2018

   

  Med Vinfest Fredrikstad 2018 samler vi for fjerde gang vininteresserte i Østfold. Fra kl. 1600 til 2000 vil Litteraturhuset flomme over av publikum, utstillere, importører, kjennere, skribenter, representanter fra små og store vingårder – og vin. Rødt, hvitt, rosa og musserende fra et bredt utvalg av produsenter står på menyen.

   

  Fredag 13. april 2018
  Klokken: 16:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Vi velger oss april – Cicignon salongorkester

   

  Kom i skikkelig vårstemning på kafékonsert med Cicignon salongorkester. Sekstetten spiller opp med glade evergreens og  gode, gamle slagere fra den norske sangskatten  – som En liten pike i lave sko, Hovedøya og Fredrikstadpiken, i tillegg til nyskrevne Fredrikstad-sanger. Perfekt følge til kaffe og kaker fra Fabel.

   

  Lørdag 14. april 2018
  Klokken: 15:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  The return of Escobar - Det faren min aldri fortalte

   

  Juan Pablo Escobar er tilbake med en ny bok om sin far, Pablo Escobar, og for andre gang gjester han Litteraturhuset Fredrikstad.  I arbeidet Det faren min aldri fortalte, saumfarte Juan Pablo Escobar store deler av Colombia og intervjuet folk som tidligere har nektet å snakke med ham. Forfatteren legger ikke skjul på hvor rystet han ble over oppdagelsene.

   

  Lørdag 14. april 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Poesicafé spesial: Når ord blir musikk – fire poeter, fire komponister

   

  Når dagens klassiske komponister lager musikk av dikt, tyr de svært ofte til trygge, norske klassikere som Olav H. Hauge og Henrik Wergeland. Sanger Helga Johanne Størdal savnet den nye norske poesien i repertoarbunken, og satte fire norske komponister på oppgaven. Nå det duket for urpremiere på en helaftens konsert med rykende ferskt repertoar!

   

  Torsdag 7. juni 2018
  Klokken: 19:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Henning Kvitnes Trio under Glommafestivalen

   

  Henning Kvitnes starter sitt jubileumsår med en intim og nedpå trio-turne sammen med Jon-Willy Rydningen på tangenter – og Freddy Holm på diverse strengeinstrumenter og kor.  Kvitnes fyller 60 år i 2018, med over 40 år som artist har han et hav å ta av, bokstavelig talt, av sanger med maritime tema. 

   

  Torsdag 28. juni 2018
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

 •  

  Jo Nesbø og Lars Jones

   

  Jo Nesbø slo først gjennom på med popbandet Di Derre. Med seks albumutgivelser og landeplager som ”Jenter” og”Rumba med Gunn (1-2-3)” er de selve eksempelet på lyden av norsk 90-tallspop. Jo Nesbø har også hatt en aktiv solomusikerkarriere, med kassegitar rundt halsen og bassist Lars Jones ved sin side. Han har videre skrevet seg inn i litteraturhistorien med kriminalserien om privatetterforskeren Harry Hole.

   

  Fredag 21. september 2018
  Klokken: 20:00

  Les mer

  Billetter

Follow

 

Del denne siden

   

  <<mar 2018>>

  mtotfls

  2627281234

  567891011

  12131415161718

  19202122232425

  2627282930311

  Her kan du lese katalogen vår

   

   

  @litthusfred

   

   

   

   

   

   

   

  Last inn flere...

  Følg oss på Instagram

   

  Du bestiller bord på 69 31 46 30

  Siste nyheter

  Gavekort på Litteraturhuset Fredrikstad

  Dette skjer i uke 38

  Dette skjer i uke 37

  Dette skjer i uke 36

  Dette skjer i uke 35

  Dette skjer i uke 34

  Dette skjer i uke 33

   

  HOVEDSAMARBEIDSPARTNERE

  •  
  •  

   

  SAMARBEIDSPARTNERE   

  • Østfold kartlagt     

    

   Å ha gode kart over Østfold har av strategiske årsaker vært viktig i flere hundre år. Helt siden før 1658, da Norge avsto Bohuslän til erkefienden Sverige, har området vært et av landets best kartlagte.

    

   Mandag 9. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Carl Frode Tiller og Helga Flatland

    

   Begge har de mottatt Tarjei Vesaas’ debutantpris for sine romandebuter, og begge har de ambisiøse og kritikerroste romantrilogier bak seg i forfatterskapet. Carl Frode Tiller og Helga Flatland tilhører toppsjiktet av norske romanforfattere, og kommer til oss for en samtale om litteratur, natur, eksistens død og kjærlighet.

    

   Tirsdag 10. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • AVLYST - Morgenmøte

    

   Fredrikstad næringsforening tar opp samfunnsaktuelle tema. Her møtes bedriftsledere, nøkkelpersoner i bedrifter og de som er opptatt av by- og næringsutvikling.

    

   Onsdag 11. oktober 2017
   Klokken: 08:00

   Les mer

   Billetter

  • Nesten et menneske - apen Julius

    

   Sjimpansen Julius – norsk a-kjendis på åtti- og nittitallet – har fått sin egen biografi. Kampen om status og makt, kjærlighet, sex, ensomhet, sorg og død er ingredienser i Julius’ liv. Akkurat som hos oss mennesker. 

    

   Onsdag 11. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Aldri mer Christoffer

    

   Mange barn får ikke den omsorgen de skal ha. Du finner dem i barnehagen, på skolen og i nabolaget. Bare på to måneder før jul ble 120 saker med familievold eller vold mot barn fra omsorgspersoner behandlet av norske domstoler. Christoffer Gjerstad Kihle er et av barna som ikke fikk den omsorgen han skulle ha.

    

   Torsdag 12. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Tor Åge Bringsværd: Et eventyrlige forfatterskap feirer 50 år      

    

   Tor Åge Bringsværds fantastiske forfatterkarriere startet for femti år siden. Fra nyskapende Ruffen, til det 13 binds store verket Vår gamle gudelære, via historiene om bestevennene Karsten og Petra til elleville eventyr og myter, sci-fi og fabelprosa, essaysamlinger og romaner for voksne.

    

   Torsdag 12. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Brillebjørn

    

   Kjenner du Brillebjørn fra NRK Super? Kom og møt ham på ordentlig da vel, så får du høre om da Brillebjørn selv var en liten bjørn.

    

   Lørdag 14. oktober 2017
   Klokken: 13:00

   Les mer

   Billetter

  • Film med ord: Elling

    

   Elling har vært to år på Brøynes behandlingshjem, men nå skal han tilbake til samfunnet. Sammen med Kjell-Bjarne, romkameraten fra institusjonen, flytter han inn i en kommunal trygdeleilighet på Majorstua. Det blir mange prøvelser for de to vennene når de nå skal klare seg på egenhånd.

    

   Mandag 16. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Forbrytelse og straff           

    

   Der det fins mennesker, fins det laster. Og ikke minst forbrytelser. Hva slags rettstilstand og hvilke forbrytelser har preget Fredrikstad-samfunnet fra starten av og frem til i dag? Og hvordan er forbryterne blitt dømt og straffet?

    

   Mandag 16. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Moddi - Forbudte sanger

    

   I 2016 ga Moddi ut det internasjonalt kritikerroste albumet Unsongs – en samling av 12 forbudte sanger fra hele verden. For Moddi ble arbeidet med sangene også uforglemmelige møter med sterke skjebner og sensurens sjokkerende lange armer. 

    

   Tirsdag 17. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Angela Merkels Tyskland

    

   I en verden i rask forandring seiler Tyskland opp som Europas tyngdepunkt, og fysikeren og Angela Merkel har inntatt posisjonen som Europas suverent mektigste statsleder. Hvordan vil Tysklands lederskap påvirke Europa, og hvilken betydning har landets unike og dramatiske historie?

    

   Onsdag 18. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Mangfold i frivilligheten i Østfold og hvordan vi kan inkludere flere.

    

   Hvert år inviterer Frivillighet Norge frivillige til konferansen Møteplass. Her møtes ledere og ressurspersoner fra minoritetsorganisasjoner og tradisjonelle norske organisasjoner for å bygge nettverk og få kunnskap og inspirasjon.

    

   Torsdag 19. oktober 2017
   Klokken: 16:00

   Les mer

  • Bokstavene i historien

    

   Vi omgir oss med bokstaver hele tiden. Det første barn skal lære på skolen, er bokstavene – grunnlaget for all annen læring. Men ikke mange kjenner bokstavenes historie eller bakgrunnen for deres utvikling. Hvorfor ser bokstavene våre ut som de gjør? Hva er egentlig bokstavenes opphav? Og hvorfor var det de latinske, og ikke de greske bokstavene som vant?

    

   Torsdag 19. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • En annen side av Bob Dylan    

    

   Få artister har hatt større innflytelse på rockehistorien enn Nobelprisvinner i litteratur, Bob Dylan. Med tilhørere i alle aldre har Dylans tekster blitt tolket av utallige artister på utallige måter. Visesanger, protestsanger, rockepoet, nyfrelst, bluesnostalgi og crooner. Det er umulig å sette Dylan i bås.

    

   Fredag 20. oktober 2017
   Klokken: 20:00

   Les mer

   Billetter

  • Sakprosadagen: Noe for en hver sak

    

   Ole Torp snakker med Klaus Hagerup og Olav Aaraas om hvilke tekster som rører dem. Ottar Brox og Einar Lie diskuterer sakprosaverket Hva skjer i Nord-Norge 50 år etter utgivelsen. Hjernen er stjernen med Kaja Nordengen. Bernhard Mohr bokdebuterer med Hvorfor russerne stemmer på Putin og forklarer Putins makt, mens Lene Wold og Wenche Fuglehaug snakker om æresdrap og vold mot kvinner. Velkommen til sakprosadag 2017!

    

   Lørdag 21. oktober 2017
   Klokken: 13:00

   Les mer

   Billetter

  • Norsk forsvar – en tannløs tiger?

    

   For generalløytnant Robert Mood er ikke forsvar først og fremst fly, fartøy og våpen, men mennesker og deres kompetanse. Han betegner dagens forsvar som en papirtiger uten kampkraft og ser et sviktende lederskap som øker utryggheten i befolkningen. Er nedbyggingen av forsvaret farlig for Norge?

    

   Mandag 23. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Gründer, motivator og foredragsholder

    

   Henning Aarekol er selvutnevnt ekspert i oppturer og nedturer og får det til å trekke i smilebåndet hos mange når han forteller om noen av sine erfaringer som festivalsjef, pubeier og ambulansesjåfør. Henning er utdannet sykepleier og relasjonsterapeut, og med en god dose livserfaring presenterer han troverdig og fargerikt hverdagshistorier med glimt i øyet.

    

   Tirsdag 24. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Rettsaken mot Eirik Jensen

    

   Eirik Jensen er i Oslo tingrett dømt til 21 års fengsel for medvirking til innførsel av narkotika, grov korrupsjon og brudd på våpenloven. Gjermund Cappelen er dømt til 15 års fengsel. Begge tar på betenktningstid på hvorvidt de vil anke eller godta dommen. Saken mot Eirik Jensen er Norges største politiskandale. Enten handler det om politikorrupsjon, eller så er det en enorm etterforskningsskandale.

    

   Tirsdag 24. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Animert på Litteraturhuset #2

    

   Østfold største filmfestival og Nordens eldste animasjonsfestival gir smakebiter av fra årets program som går av stabelen fra 9. til 12. November. Fredrikstad Animation Festival setter sammen tre ganger i høst et program med spennende animerte kortfilmer som du ikke ser andre steder. Fullt program blir presentert på nett senere.

    

   Onsdag 25. oktober 2017
   Klokken: 18:00

   Les mer

  • En mors kamp        

    

   OBS: FÅ BILLETTER IGJEN. I mai 2009 blir en kongolesisk sjåfør funnet skutt og drept øst i Kongo. Joshua French og Tjostov Moland blir pågrepet og deretter dømt til døden for drapet, noe som i Kongo er ensbetydende med livsvarig fengsel. Tjostolv Moland tok livet sitt i 2013, og det skulle gå enda fire år før Joshua French ble løslatt og kom tilbake til Norge.

    

   Torsdag 26. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • På jakt etter Martin Luthers liv og lære  

    

   I 2017 er det 500 år siden Martin Luther skrev sine 95 teser og dermed utløste reformasjonen. Uredd og steil trosset Luther både keiser og pave på en måte som har satt dype spor etter seg i europeisk historie. Atle Næss forsøker å beskrive både mennesket og reformatoren. Han gir også et bilde av det maktspillet mellom ulike verdslige og kirkelige krefter som preget Luthers samtid og som hadde stor innflytelse på reformasjonens forløp.

    

   Lørdag 28. oktober 2017
   Klokken: 15:00

   Les mer

   Billetter

  • Språkmangfold blant barn og unge

    

   En ny undersøkelse fra Høgskolen i Østfold viste at samtlige av de om lag 150 elevene fra 2. til 7 trinn som var med i undersøkelsen, forholder seg til og bruker mer enn ett språk i løpet av en dag. Undersøkelse ble utført ved en barneskole i Fredrikstad.

    

   Mandag 30. oktober 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

  • Det meningsfulle livet

    

   Hvordan er det å leve med et funksjonshemmet barn? Signe Lippestad er jordmor, gift med advokat Geir Lippestadog sammen har de fått 8 barn. Rebekka døde i 20143, bare 17 år gammel grunnet en muskelsykdom. Sammen har de opplevd store utfordringer.

    

   Onsdag 1. november 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Thomas Dybdahl

    

   Trekk inn fra høstmørket til melankolske, vakre toner. Thomas Dybdahl er ute med sitt 7. soloalbum med sanger om å innse at man ikke kjenner seg selv så godt som man trodde, sanger om oppvekst, familie og sanger om de øyeblikkene man i etterkant kan tydelig se var viktige for alt som kom etterpå. Fra den melankolske oktobertrilogien, via soulflørting på Sciencetil det kritikerroste Kåre Vestrheim-produserte albumet The Great Plainshar Dybdahl en variert katalog å plukke fra.

    

   Fredag 3. november 2017
   Klokken: 20:00

   Les mer

   Billetter

  • Gitaren i tangoens tid

    

   Tangoens energi og uforglemmelig rytmikk er rammen rundt konserten. Det blir, sjanger kryssing, improvisasjon, myke gitartoner, argentinske stemninger samt tradisjonell og ny tango bakt inn i gitartrio formatet. 

    

   Lørdag 4. november 2017
   Klokken: 18:00

   Les mer

   Billetter

  • Fredrikstadkonferansen 2017: Lønnsomt!

    

   Hva er lønnsomt i 2017? Forretningsmodeller utfordres, ny teknologi introduseres på løpende bånd og vaner må endres – dét gir også nye muligheter.

   På Fredrikstadkonferansen 2017 vil foredragsholderne gi råd om lønnsomhet, det skal handle om digitalisering, bærekraft og investeringer. Avkastningen vi alle er ute etter – den må vi gripe.

    

   Onsdag 8. november 2017
   Klokken: 08:30

   Les mer

  • Skriv enkelt og smart - ti tips for et bedre språk

    

   Skrivekurs på Litteraturhuset Fredrikstad for deg som skriver i jobben, eller privat, og vil få språket til å flyte. 

    

   Onsdag 15. november 2017
   Klokken: 09:00

   Les mer

   Billetter

  • Joddski: Full sirkel - bokprek og konsert

    

   Bokprek og konsert med Jørgen «Joddski» Nordeng. Joddski debuterer som forfatter med boka Full Sirkel.  En av Norges største og mest betydningsfulle hiphopartister har reist på kryss og tvers av USA og møtt de store legendene som ruver i hiphopens historie. Møt han i bokprek med Skranglebein etterfulgt av Joddski-konsert. 

    

   Fredag 17. november 2017
   Klokken: 20:00

   Les mer

   Billetter

  • De tre store: Wassmo, Enger og Linde

    

   Det handler om familie, om å høre til, og om å miste kontrollen over sitt eget liv. Om skyld, soning og tilgivelse. Om lengsel, galskap og sjalusi. Herbjørg Wassmo er aktuell med den kritikerroste Den som ser, en fortsettelse på den sterke historien om Dina Grønelv. I Pust for meg av Cecilie Enger møter vi tre generasjoner kvinner, mens i Heidi Lindes Talte dager handler det om hvor skjøre relasjonene til de rundt oss kan være.

    

   Onsdag 22. november 2017
   Klokken: 19:00

   Les mer

   Billetter

  • Christmas Joy n’ Soul

    

   Opplev ekte amerikansk julestemning med Byron Williams og Sara Hadjian. Vi inviterer dere igjen til en herlig førjulskonsert for 3. året på rad Christmas Joy n’ Soul.

    

   Lørdag 16. desember 2017
   Klokken: 20:00

   Les mer

   Billetter

  View Event →
  1718 – krigen, menneskene, skuddet - Utstilling - Fredriksten festning
  Apr
  7
  to Nov 15

  1718 – krigen, menneskene, skuddet - Utstilling - Fredriksten festning

  1718 – krigen, menneskene, skuddet er et samarbeid mellom svenske og norske institusjoner som forteller om sluttfasen av den store nordiske krig. 

   Det kjente historiemaleriet «Karl XIIs likferd», utført av Gustaf Cederström i 1884.

  Det kjente historiemaleriet «Karl XIIs likferd», utført av Gustaf Cederström i 1884.

  Nettsiden http://www.1718.no vil bli utvidet i årene fremover for å fortelle hvordan den store nordiske krig var og hvordan det innvirket på mennesker i Norge og Sverige. 

  Program for år 2016, fra nettsiden http://www.1718.no

  View Event →
  Champagnelunsj - Festiviteten - Midt i Sarpsborg sentrum
  Apr
  7
  to Feb 6

  Champagnelunsj - Festiviteten - Midt i Sarpsborg sentrum

  Boblelunsj lørdag 6. mai fra 11.30-16.00!

  Ingenting er bedre enn å sitte lenge en lørdags ettermiddag med gode venner og bobler i glasset. 

  Den første lørdagen hver måneden inviterer Festiviteten til en ekstra hyggelig lunsj! Vi tilbyr 2-retters meny med kaffe til kr 295,- 
  Hyggelige priser på et godt utvalg bobler! 
  Ta med de du er glad i! <3 Vi gleder oss!

   
  View Event →
  Stabburet på Holth - Aremark
  Apr
  7
  to Jan 16

  Stabburet på Holth - Aremark

  Torsdag 3. mar 2018 - 31. des 2018 - 16:00 - 19:00

  Lørdag - Søndag 3. mar 2018 - 31. des 2018 - 12:00 - 17:00

  Stabburet på Holth er, som navnet sier, et stabbur på Holth gård, som ligger på vestsiden av Aremarksjøen i Aremark kommune, Østfold.

  På stabburet finnes en liten gårdsbutikk med produkter fra lokale aktører, honning fra Ringsaker, eplemost fra Telemark, gave- og interiørartikler + sommerblomster, tomatplanter og div hageartikler.

  Og, selvfølgelig, egg fra gårdens frittgående høns...

  stabburet på holth 140972529287_n.jpg

  Her har du også mulighet for en kaffekopp/te med hjemmebakt til, eller en is..

  Her kan man sette seg ut i fint vår- og sommervær i koselige og landlige omgivelser, la roen senke seg og kikke på hønene som spankulerer på tunet. 
  Her kan man kjøpe med seg en blomst eller noe annet f.eks. eplemost, honning, te eller annet godt, interiørartikler, en gave mm.

  Hjertelig velkommen!

  View Event →
  Utstillinger på Galleri Rød i Halden
  Apr
  7
  to Jan 27

  Utstillinger på Galleri Rød i Halden

  Galleri Rød Herregård

  I flere år har vi arrangert kunstutstillinger i galleriet på vakre Rød Herregård i Halden, og i dag står vi for driften av galleriet i tillegg til Galleri lille Martine.

  Galleri Rød herregård
  galleri-rød-web--herregård-Halv-side-liggende-Høstutstillinger-2017.jpg

  I disse historiske og flotte omgivelser holdes det 8-9 utstillinger i løpet av et år,

  og her stiller både de mest kjente kunstnere, lokale kunstnere og kunstnere fra hele landet som er dyktige i sitt fag.

  Galleriet er godt besøkt, og interessen øker for hvert år.  I tillegg til byens egen befolkning har vi mange besøk fra kunstinteresserte fra Oslo og hele Østfold.

  Det intime og koselige Herregårdskafeen i samme bygg som Galleriet er alltid åpen under utstillingene. I sommerhalvåret arrangeres det visninger inne på Herregården og i det vakre parkanlegget.

  Velkommen til Galleri Rød Herregård!

  View Event →
  PUNKT Ø - GALLERI F 15 - MOMENTUM - Utstillinger 2017
  Apr
  8
  to Mar 1

  PUNKT Ø - GALLERI F 15 - MOMENTUM - Utstillinger 2017

  Påsken 2018
  Åpningstider

  PÅSKEN 2018
  ÅPNINGSTIDER GALLERI F 15
  LØR 24. MARS: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG)ÅPNING AV TENDENSER 2018 - GIVE IT TIME KL. 14.00
  SØN 25. MARS: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG). FAMILEVERKSTED: 12.00 - 14.00. MØT OPP I RESEPSJONEN OG OMVISNING KL. 14.00
  MAN 26. MARS: STENGT
  TIRS 27. MARS: 11.00 - 17.00
  ONS 28. MARS: 11.00 - 17.00
  TOR 29. MARS: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG)
  FRE 30. MARS: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG)
  LØR 31. MARS: 11.00 - 17.00
  SØN 1. APRIL: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG). OMVISNING KL. 14.00
  MAN 2. APRIL: 11.00 - 17.00 (GRATIS INNGANG)


   Foto: Ingeborg Øien Thorsland

  Foto: Ingeborg Øien Thorsland


  FAMILIEVERKSTED
  25. mars kl. 12.00 - 14.00


  Tendenser 2018 - Give it time

  24. mars - 17. juni

  Vi forventer at gjenstander med benevnelsen kunsthåndverk er preget av omsorg, oppmerksomhet, fingerferdighet, og i siste instans frihet til å bruke all nødvendig tid til å skape dem. Romantikere, som John Ruskin, og andre med ham, beklager modernitetens tilstander, der standardisering, repetisjon og arbeidsfordeling forstyrrer denne produksjonsmodusen. Håndverkere kan ikke unnslippe tiden. De er kontinuerlig gjenstand for tidsåndens krav: å levere arbeider i tide, å skynde seg, å tilpasse sitt arbeid rundt andre forpliktelser, og til og med å innvilge seg litt fritid.

   Sissi Westerberg, Break Blowers, 2017

  Sissi Westerberg, Break Blowers, 2017

  I denne tematiske utgaven av Tendenser (2018), er målet å utforske de ulike måtene som kunsthåndverk oppleves i relasjon til tid. Oppmerksomheten rettes mot kunsthåndverkerens daglige rytme; det øyeblikkelige og det pågående. I et forsøk på å komme bak det ferdige, uberørte objektet, fokuserer utstillingen på prosessen som fører fram til det ferdige objektet, opplevelsen (eller fenomenologien) av det å skape og kompleksiteten i å utøve faglig arbeid i et utfordrende økonomisk landskap.

  I tillegg er utstillingens tittel – Give it time - ment å involverepublikum.  Det vil si å utfordre dem ved å stille spørsmål til; hvor mye tid de er villige til å bruke på det som er utstilt. Betrakteren er, lik mange kunsthåndverkere, også under tidspress.

  Utstillingskonseptet er knyttet opp mot kurator Dr. Stephen Knotts undersøkelse av erfaringer av tid i produksjon av kunsthåndverk i bred forstand, og hans undersøkelser av hvilke kunstneriske skapelsesprosesser som skjer imellom en persons primæryrke i det kapitalistiske samfunnet.

   

  Kunstnere: Aslaug M. Juliussen (NO), Daniel Peltz (SE/US), Felieke van der Leest (NL), Jenny Nordberg (SE), Karin Roy Andersson (SE), Kari Steihaug (NO), Mikkel Wettre (NO), Silo Studio (UK), Sissi Westerberg (SE), Sonja Löfgren (FI), Sophie Hanagarth (CH), TEXAS (NO), Unndór Egill Jónsson (IS)

  Kurator: Dr. Stephen Knott

  Co-kurator: Maria C. Havstam


  KUNST & KRINGLE

  13. april kl. 13.00

  Velkommen til Kunst & Kringle på Galleri F 15!
  Det blir servering av den berømte Albykringlen i resepsjonen på Galleri F 15 med introduksjon av utstillingen og påfølgende omvisning i TENDENSER 2018 - Give It Time. 

  Gratis arrangement!


  Anish Kapoor
  30 juni - 14. oktober
  Anish Kapoor (IN/GB), f. 1954, er en av de mest innflytelsesrike kunstnere i sin generasjon. Sommeren 2018 vises en omfattende separatutstilling på Galleri F 15, med sentrale verk fra hans produksjon fra 1980-tallet og frem til i dag. Anish Kapoor benytter seg av materialer som granitt, marmor, kalksten, gips, pigment, rød voks og polert rustfritt stål. Gjennom tegning, maleri, skulptur og installasjon, utforsker han kunstverkenes affektive natur.

   Anish Kapoor, Sky Mirror, 2006. Rustfritt stål. Diameter 3,4 m. Kensington Gardens, 2010-11. Foto: Dave Morgan. Tilhører  kunstneren   og  Gladstone Gallery. © Anish Kapoor, 2018

  Anish Kapoor, Sky Mirror, 2006. Rustfritt stål. Diameter 3,4 m. Kensington Gardens, 2010-11. Foto: Dave Morgan. Tilhører kunstneren og Gladstone Gallery. © Anish Kapoor, 2018

  Utstillingen samler skulpturer laget gjennom Kapoors karriere, fra et mangfold av materialer og formelle språk, som kunstneren bruker i sitt arbeid.

  Til utstillingen vil skulpturen Sky Mirror bli plassert i den barokke hagen foran hovedbygget på Galleri F 15. Skulpturen – et stort buet speil – vil reflektere himmelen og skyene, og gjennom det peke på elementene vann og luft. Nærværet av det flyktige forsterkes, og åpner for kontakt med det oppløftende og spirituelle.

  Kuratorer: Dag Aak Sveinar og Alnoor Mitha - FRSA Senior Research Fellow (Asian Cultures)

  Kunstverk er lånt av: Anish Kapoor Studio, Lisson Gallery, Arts Council Collection, British Council Collection, Christen Sveaas Art Collection, Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design 


  BEAT
  27. oktober - 16. januar 2019
  Gjennom denne utstillingen tar Galleri F 15 et kunsthistorisk tilbakeblikk på en mindre kjent kunstretning i amerikansk etterkrigshistorie. Beatkunsten kom i mange formale formspråk, men karakteristisk var et ekspressivt og vitalt billeduttrykk, gjerne utført i materialer kunstnerne hadde for hånden. Formatene var ofte store og heroiske, slik de også var i østkystens mer kjente abstrakte ekspresjonisme. Beatkulturen, som bestod av kunstnere, forfattere, musikere og bohemer, var en opprørsbevegelse som utfordret ytringsfrihetsbegrepet og stilte spørsmål ved verdiene i det amerikanske etterkrigssamfunnet.

    Michael Bowen, The Day After, 1963. Tilhører Universitetet i Agder


  Michael Bowen, The Day After, 1963. Tilhører Universitetet i Agder

  Utstillingens arbeider er innlånt fra Wennesland-samlingen i Kristiansand, Universitetet i Agder og Kristiansand katedralskole.

  Kurator: Maria C. Havstam. Co-kuratorer: Anja Bjørshol, Guro Dyvesveen og Dag Aak Sveinar


  GALLERI F 15

  Galleri F 15
  Galleri F 15 er et ledende kunstsenter i Norge og Norden. Galleriet viser norsk, nordisk og internasjonal samtidskunst, kunsthistoriske utstillinger samt kunsthåndverk gjennom utstillingsserien Tendenser. 

  Galleriets egenart ligger i den unike kombinasjonen av kunst, tverrfaglige prosjekter, stedets arkitektur i en lystgård fra 1800-tallet og beliggenhet i et historisk herregårdslandskap. Kunstprofilen kommer til uttrykk gjennom kunstfaglig relevante og samfunnsaktuelle temporære tematiske gruppeutstillinger og separatutstillinger.

  Utstillingene er eksperimenterende og utforskende i form, og tilrettelegger for intellektuell og kritisk refleksjon.

  Formidling er en kjerneaktivitet, og tilrettelegges gjennom et bredt tverrfaglig formidlingsprogram, publikasjoner og kommunikasjonsplattformer.

  Galleri F 15 samarbeider med lokale, nordiske og internasjonale aktører i kunst- og kulturfeltet, og arbeider for å nå et bredt publikum fra lokalt til internasjonalt nivå.

  Galleri F 15 er sammen med Momentum kunsthall hovedarena for MOMENTUM – Nordisk biennale for samtidskunst..


  I år står Momentumbiennalen på programmet for niende gang. Et nordisk kuratorteam på
  fem personer er godt i gang med planlegging av årets utgave som har tittelen Alienation.

   Foto: Janne Kruse og Andreas Siqueland

  Foto: Janne Kruse og Andreas Siqueland

  28. januar – 22. mars på Galleri F 15
  Året starter med utstillingen Roxy Firefly av danske Janne Kruse og norske Andreas
  Siqueland. I 2015 krysset de Altlanterhavet som mannskap om bord på to seilbåter. Deres
  erfaringer, tanker og kunstneriske produksjon som ble til før, under og etter denne reisen
  vises på Galleri F 15 denne vinteren.

  8. april – 31. mai på Galleri F 15
  I april åpner Exitus – død, sorg og melankoli, en utstilling med 11 internasjonale kunstnere
  som alle behandler temaet død gjennom ulike uttrykk.

   Claudia Reinhardt, Gottschalk out of Tomb Of Love, photo series 2013

  Claudia Reinhardt, Gottschalk out of Tomb Of Love, photo series 2013

  17. juni – 11. oktober på Galleri F 15 og Momentum kunsthall
  Sommeren og høsten er viet MOMENTUM 9: Alienation som vises både på Momentum
  kunsthall og Galleri F 15 samt ulike steder i Moss.

   Patrick Jackson The Third Floor 2013. Courtesy the artist and Ghebaly Gallery, Los Angeles

  Patrick Jackson The Third Floor 2013. Courtesy the artist and Ghebaly Gallery, Los Angeles


  21. oktober – 17. januar 2018 på Galleri F 15
  Året avsluttes med utstillingen Skiptvet hvor kunstnere og bønder i landbrukskommunen
  Skiptvet i Østfold bringes sammen i prosjektet Landbruksspørsmål 2013-2018.

   

  På våre nettsider ligger nå programmet for hele 2017 klart.

  www.punkto.no/kommende
  Vi ser fram til et spennende kunstår med storsatsningen Momentum og andre gode
  utstillinger. Under Kalender på nettsiden vår ligger et rikholdige formidlingsprogram som
  inneholder alt fra familieverksteder i skoleferiene, kunstnersamtaler til gratis
  søndagsomvisninger. Velkommen!
  www.punkto.no/kalender

  View Event →
  Balke Gård - åpnet hver søndag
  Apr
  8
  to Jun 12

  Balke Gård - åpnet hver søndag

  Balke Gård i Rygge tilbyr et aktivt stallmiljø med rundt 30 hester. Stabburet er åpent hver søndag 12-16, Eva selger brukt og antikk, samt de verdenskjente vaflene. Serveringslokalet er tilgjengelig for selskaper i alle størrelser.

  balkegård 1071612_10153332948690803_8017181208696259420_o.jpg

   

  Generell informasjon

  For meny og priser, ta kontakt med Tormod Kase på angitt telefonnr. Kom gjerne for å ta en nærmere titt på lokalet.

   

  Offentlig transport

  Fra Moss: Buss 403 mot Larkollen. 
  Tog til Rygge Stasjon, ca. 4,5km gangavstand langs Kirkeveien og Balkeveien.

  categories

  Gård · Kafé

  View Event →
  Fredrikshald Kystlag Maritime Museum - Åpent hver søndag - Gratis inngang
  Apr
  8
  to Jan 6

  Fredrikshald Kystlag Maritime Museum - Åpent hver søndag - Gratis inngang

  Fredrikshald kystlags maritime museum har nå åpent hver søndag fra kl 12:00 til 15:00.


  Gratis inngang!
  Nystekte vafler og kaffe


  Om Fredrikshald Kystlag:

  Fredrikshald Kystlag er en forening som ble startet 28.10.2014. Kystlaget er tilsluttet Forbundet Kysten som er en frivillig kulturvernorganisasjon med 126 lokale kystlag og over 10.000 medlemmer langs hele kysten. Forbundet har som motto: ”Vern gjennom bruk”, og jobber for å ta vare på gamle båter og kystmiljø ved å skape aktivitet og engasjement rundt disse. Fredrikshald Kystlag er det andre kystlaget som er startet i Østfold.

   

  Alle kan bli med i Fredrikshald Kystlag, og i skrivende stund er det i alt 42 medlemmer med interesse for og/eller røtter i kystmiljøet i Halden. Fullverdige medlemmer betaler årskontingent på kr. 400,- til Forbundet Kysten og Fredrikshald Kystlag får tilbakeført kr. 150,- av disse, og dette er foreløpig foreningens eneste inntektskilde.

   

  Fredrikshald Kystlag er registrert i Brønnøysundregisteret. I stiftelsesdokumentet og vedtektene for Fredrikshald Kystlag er følgende beskrevet:

   

  Formål:

  Fredrikshald Kystlag er en ideell, frivillig organisasjon som skal arbeid for å styrke haldensernes og østfoldingenes identitet som kystfolk, herunder gjennom bevaring og almen bruk av tradisjonelle fartøyer, bygninger, anlegg og kystmiljø for øvrig, håndverksmessige og andre tradisjoner innen næring, sjømannskap, livsform o.l som har tilknytning til lokalt kystmiljø, og herunder skal samarbeide blant annet med lokale museer, foreninger, myndigheter, næringsdrivende, skoler m.m om aktuelle kulturvernoppgaver.


   
  View Event →
  Kunstundervisning som gleder: Visuell kunst - Undervisning i Hvalerhallen hver mandag
  Apr
  9
  to Jun 3

  Kunstundervisning som gleder: Visuell kunst - Undervisning i Hvalerhallen hver mandag

  Arrangeres hver mandag i skoleåret

  KONTAKT:

  Lærer: Tanya Kuiters
  481 17 648
  kuiterstanya64@hotmail.com

  Hvaler kulturskole

  - Kunstundervisning som vil gi gleden over å skape.

  - Bruk av ulike materialer og verktøy.

  - Muligheten til å jobbe inne og ute.

  - Kunnskap i form og farge, og bruk av fantasien.

  Vi skaper sammen eller individuelt etter ønske.

  Tid: Mandager, kl 1600-1730 for ca 8-11 år , og kl 1800-1930 for ca 12 år og oppover. Aldersgruppene er fleksible, og avhengig av modenhet og ferdighet.

  Sted: Kulturskolen, Hvalerhallen, formingsrommet.

  Søknadsskjema

   
  View Event →
  ØSTFOLDMUSEENE - PROGRAM 2018
  Apr
  11
  to Jan 20

  ØSTFOLDMUSEENE - PROGRAM 2018

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Til 21. juni

  Møt oss i lab1!

  Moss By- Og Industrimuseum

  Hva kan du gjøre i Lab1? Her kan du spille inn det du ønsker... Flere

  MARS22

  to. 13:00 UTC+01

  APR.5

  to. 13:00 UTC+02

  +9

  Du liker Østfoldmuseene

  Interessert

   

  9 datoer · 25. mars–2. april

  Påskemoro ved Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene

  Skal du kose deg hjemme i påskeferien, kom en tur til oss da jo? Vi kan by på påskeverksted der du kan lage påskepynt, løse krimgåter, jakte etter gjemte påske... Flere

  MARS25

  sø. 12:00 UTC+02

  MARS26

  ma. 11:00 UTC+02

  +7

  Du liker Østfoldmuseene

  Interessert

   

  4 datoer · 25. mars–1. april

  Påskeferien på museet i Moss

  Østfoldmuseene

  Hos oss kan du lage din egen fantasifulle påskekylling i LEGO, finne påskeegget som er gjemt rundt på museet - eller løse krimgåten!... Flere

  MARS25

  sø. 12:00 UTC+02

  MARS27

  ti. 11:00 UTC+02

  +2

  Du liker Østfoldmuseene

  Interessert

   

  5 datoer · 29. mars–2. april

  Påske på Fredrikstad Museum

  Fredrikstad Museum

  Velkommen på museet i påska! Vi har åpent påskedagene fra 12... Flere

  MARS29

  to. 12:00 UTC+02

  MARS30

  fr. 12:00 UTC+02

  +3

  Du liker Østfoldmuseene

  Interessert

  Kommende arrangementer

  Del arrangementer

  MARS24

  Påskeferie på Borgarsyssel

  24. mars–1. april · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel

  Sarpsborg, Norway

  Interessert

  MARS25

  Palmesøndag og familiedag på Rød Herregård

  sø. 12:00 UTC+02 · 187 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  Interessert

  MARS26

  Primetime på Folkenborg: Påskekrim

  26. mars–28. mars · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  Interessert

  APR.11

  Kulturkveld på museet: Fregatten Stenbocken

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  Interessert

  APR.12

  Byen Vår: Vandring i Gamlebyen

  to. 18:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  Skaff billetter

  Interessert

  APR.22

  1700-talls dag for familien!

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  Interessert

  APR.25

  Med skråblikk på Hvaler

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  Interessert

  MAI9

  Kulturhistorisk vandring til Viker på Asmaløy

  on. 18:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  Interessert

  MAI19

  Bygdedag på Kystmuseet

  lø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  Interessert

  MAI24

  Byen Vår: Fra Plankebyen til Spania - med trelast

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  Skaff billetter

  Interessert

  MAI27

  Spikk en fløyte

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  Interessert

  MAI30

  Kulturkveld på museet: Torbjørnskjær Fyrstasjon

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  Interessert

  Tidligere arrangementer

  MARS15

  Byen Vår: Fokus på herregårder

  to. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Elingaard herregård - Fredrikstad Museum/Østfoldmuseene

  MARS14

  Kulturkveld på museet: Kulturminneplan Hvaler

  on. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  MARS8

  Byen Vår: Vandring på Kongsten Fort

  to. 18:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Kongsten Fort

  MARS8

  Primetime på Folkenborg: Hekstro og trolldom

  to. 18:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  MARS7

  Kulturarv og byutvikling ved riksantikvar Jørn Holme

  on. 17:00 UTC+01 · Delt med Bedre Byutvikling Moss

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  MARS4

  Skihistorisk helg på Folkenborg: Foredrag med Thor Gotaas

  sø. 16:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  MARS1

  Kveld på museet: Bokkøl og bløtkake - Ølets historie

  to. 19:00 UTC+01 · 273 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  MARS1

  Åpning av lab1 Moss 2020

  to. 13:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  FEB.28

  Kulturkveld på museet: Et stupdykk i Hvalerhistorien

  on. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  FEB.25

  Vinterferien på museet!

  20. februar–25. februar · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  FEB.25

  Vinterferie på Borgarsyssel

  17. februar–25. februar · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel Museum

  FEB.21

  Primetime på Folkenborg: Vinterferien

  19. februar–21. februar · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  FEB.16

  Hans Nielsen Hauge – mannen som endret samfunnet

  fr. 11:30 UTC+01 · 149 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  FEB.14

  Kulturkveld på museet: Marcello Haugen

  on. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler - Østfoldmuseene

  JAN.17

  Kulturkveld på museet: "Lossen" og forliset julaften 1717

  on. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Kystmuseet Hvaler

  JAN.13

  Fakkelfestivalen

  lø. 14:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  DES.17

  Adventsåpent på Fredrikstad Museum

  25. november 2017–17. desember 2017 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Fredrikstad Museum

  DES.15

  Jul i Håndverkergata - Jul i Gamlebyen

  13. desember 2017–15. desember 2017 · 159 gjester

  Gamlebyen - Fredrikstad festning

  Fredrikstad, Norway

  DES.10

  Jul ved Østfoldmuseene

  24. november 2017–10. desember 2017 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - alle våre museer i fylket

  DES.10

  Førjul på Folkenborg

  sø. 12:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Folkenborg Museum

  DES.10

  Jul på Herregården

  sø. 12:00 UTC+01 · 439 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  DES.10

  Arbeiderjul på Verket 20 – forskjellenes jul

  sø. 12:00 UTC+01 · 2 856 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  DES.9

  Julemarked på Kystmuseet

  lø. 12:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Kystmuseet Hvaler

  DES.8

  Fredagsmatiné: Feldmannsaken

  fr. 11:30 UTC+01 · 89 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  DES.3

  Jul på Rød Herregård

  2. desember 2017–3. desember 2017 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Rød herregård, Halden

  DES.3

  Jul på Borgarsyssel

  sø. 11:00 UTC+01 · 2 469 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  DES.3

  Julemesse på Haldenvassdragets Kanalmuseum

  sø. 11:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Haldenvassdragets Kanalmuseum

  NOV.26

  Jul på Festningsmuseene på Fredriksten Festning

  24. november 2017–26. november 2017 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Halden historiske Samlinger/Festningsmuseene

  NOV.8

  Kulturkveld: Trekk fra Fredrikstad bys historie

  on. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  NOV.3

  Østfolds tapte lydbilder

  fr. 18:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  NOV.3

  Fredagsmatiné: Inga fra Varteig

  fr. 11:30 UTC+01 · 141 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  OKT.29

  Finissage med Islandsmoens mannskor

  sø. 14:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  OKT.23

  Grøtdagen!

  ma. 13:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  OKT.22

  Norske utposter - nordmenn utenfor allfarvei

  sø. 14:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg, 1850 Mysen, Norge

  OKT.11

  Kulturkveld på museet - bier og blomster

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler

  OKT.6

  Høstferie baluba på Moss by- og industrimuseum!

  1. oktober 2017–6. oktober 2017 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  OKT.5

  Byen Vår - Sten Walther Karlsen

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  OKT.2

  Høstferie på Borgarsyssel

  2. oktober 2017–6. oktober 2017 · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel

  Sarpsborg, Norway

  SEP.28

  Festforestilling og gjenåpning av Fredrikshalds Teater

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Halden historiske Samlinger, Fredrikshalds Teater

  SEP.21

  Byen Vår - Petter Ringen Johannessen

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  SEP.17

  Utstillinger! – Moss 1937 – Oslo 1938 – New York 1939

  sø. 12:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  SEP.17

  Barnas Isegran - Frederikfesten 2017

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Isegran

  Fredrikstad, Norway

  SEP.17

  Nye Mysenbilder 1987-2015 - fotografier av Espen Tveit

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  SEP.17

  Kulturminnedagene: Fra Moss jernverk til Peterson fabrikker

  10. september 2017–17. september 2017 · av Østfoldmuseene

  Verket 20, 1534 Moss, Norge

  SEP.15

  Kulturnatt på Kongsten fort

  fr. 17:00 UTC+02 · 398 gjester

  Kongsten Fort

  Fredrikstad, Norway

  SEP.15

  Kulturnatt på Fredrikstad Museum

  fr. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  SEP.14

  Byen Vår - Hilde Sandvik

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  SEP.14

  Syria - kulturminner i krig

  to. 19:00 UTC+02 · 174 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  SEP.12

  Kakefest - Frederikfesten 2017

  ti. 18:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  SEP.9

  Vandring langs Mosseelva

  lø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  SEP.7

  Byen Vår - Finn Erhard Johannessen

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  SEP.3

  Barn og dyr

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  AUG.31

  Byen Vår - Jørn Enger om Norges eneste byoperette

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  AUG.20

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  AUG.20

  Barnas dag - byen brenner!

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel

  Sarpsborg, Norway

  AUG.14

  Mossefossens dag!

  ma. 9:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  AUG.13

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  AUG.13

  Christian Frederik-dagene og Skeiv Ungdom

  sø. 13:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  AUG.13

  Mimredag på Storedal Kultursenter

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Storedal Kultursenter

  AUG.6

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI30

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI29

  Foredrag om reformasjonsmaleren Lucas Cranach d.e

  lø. 17:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel Museum

  JULI27

  Olsok i Sarpsborg 2017

  27. juli 2017–29. juli 2017 · 100 gjester

  Olavsdagene Sarpsborg

  Sarpsborg, Norway

  JULI23

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI23

  Teselskap for barna i herregårdens have

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI16

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI14

  Helt Konge i Gamlebyen!

  fr. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredrikstad Museum

  Fredrikstad, Norway

  JULI9

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JULI2

  300 år på Elingaard - et vandrespill

  sø. 15:30 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingård

  Fredrikstad, Norway

  JUNI29

  KulTURvandring - Hagen på Rød Herregård og Rødsparken

  to. 18:00 UTC+02 · 29 gjester

  Rød Herregård - Herskapelig i Halden

  JUNI24

  Utstillingsåpning på Storedal!

  lø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Storedal Kultursenter

  Skjeberg, Norway

  JUNI18

  Bygdedag med utstillingsåpning!

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Folkenborg Museum

  Mysen, Norway

  JUNI14

  Byen Vår - Arne Bugge Amundsen om Fredrikstad

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kongsten Fort

  Fredrikstad, Norway

  JUNI11

  Arne Korsmos utstillingsarkitektur

  sø. 14:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  JUNI11

  Smaalensmarken

  sø. 11:00 UTC+02 · 1 485 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  JUNI8

  Moss 1937 - 2017

  to. 17:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  MAI28

  Spikk en fløyte

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  MAI10

  Byen Vår - Tor Ulsnæs om fregatten Stenbocken

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Kongsten Fort

  Fredrikstad, Norway

  MAI7

  Rotteforedrag på Verket 20

  sø. 13:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  MAI4

  Kunnskapens Borg på Storedal

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Storedal Kultursenter

  Skjeberg, Norway

  MAI3

  Byen Vår - Trond Svandal om Fredrikstads herregårder

  on. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingaard Herregård

  Fredrikstad, Norway

  APR.29

  Gjenbruksdagen

  lø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  APR.23

  Friluftslivets Dag

  sø. 11:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Elingaard Herregård

  Fredrikstad, Norway

  APR.23

  Festningsmuseene - sesongåpning

  sø. 11:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Fredriksten Festning

  Halden, Norway

  APR.22

  Vårdugnad på Storedal Kultursenter

  lø. 10:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Storedal Kultursenter

  Skjeberg, Norway

  APR.11

  Kan du løse påskemysteriet på møllene?

  11. april 2017–16. april 2017 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  APR.10

  Bypåske på Borgarsyssel

  10. april 2017–12. april 2017 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Borgarsyssel Museum

  APR.9

  Påske på Rød Herregård

  sø. 12:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Halden historiske Samlinger

  APR.3

  Minnekafé

  ma. 11:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  MARS2

  Borregaard - fra kongsgård til konsern

  to. 19:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel

  Sarpsborg, Norway

  FEB.21

  Vinterferie: Lag et lite vannhjul!

  21. februar 2017–24. februar 2017 · av Østfoldmuseene

  Moss By- Og Industrimuseum

  Moss, Norway

  FEB.20

  Vinterferie på Borgarsyssel

  20. februar 2017–24. februar 2017 · 262 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  FEB.12

  Ting & Tang og en hermetisert Tiur – om samlingsforvaltning

  sø. 13:00 UTC+01 · 7 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  FEB.5

  Søndag på museet: Fra Wiels plass til Frogner

  sø. 13:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Fredriksten Festning

  Halden, Norway

  JAN.28

  Mosselørdag

  lø. 9:00 UTC+01 · 1 102 gjester

  Moss I Sentrum

  Moss, Norway

  DES.11

  Jul i Gamlebyen - og jul på Fredrikstad Museum - del 2

  11. desember 2016–18. desember 2016 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Fredrikstad Museum, Tøihuset

  DES.10

  Juleverksted på Verket 20

  10. desember 2016–11. desember 2016 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Moss by- og industrimuseum

  DES.4

  Jul på Herregården

  sø. 12:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Fredrikstad Museum

  DES.4

  Jul på Borgarsyssel

  sø. 11:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Borgarsyssel Museum

  DES.3

  Jul på Rød Herregård

  3. desember 2016–4. desember 2016 · av Østfoldmuseene

  Halden historiske Samlinger - Østfoldmuseene

  DES.3

  Julemarked på Kystmuseet Hvaler

  lø. 12:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Kystmuseet Hvaler

  NOV.27

  Årets tradisjonsrike julearrangementer - Østfoldmuseene

  27. november 2016–10. desember 2016 · 26 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  NOV.27

  Jul i Gamlebyen - og jul på Fredrikstad Museum - del 1

  27. november 2016–4. desember 2016 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Fredrikstad Museum, Tøihuset

  NOV.27

  Jul på Folkenborg

  sø. 12:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Folkenborg Museum

  NOV.27

  Julemesse på Ørje Brug

  sø. 11:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene-Haldenvassdragets kanalmuseum

  NOV.18

  Festningsmuseene under "Julemarked på Fredriksten"

  18. november 2016–20. november 2016 · av Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene - Halden historiske Samlinger

  NOV.17

  Kong Haakon i krigens siste år

  to. 18:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Halden historiske Samlinger - Østfoldmuseene

  NOV.9

  Kråkekveld i museet

  on. 18:00 UTC+01 · av Østfoldmuseene

  Moss by- og industrimuseum - Østfoldmuseene

  NOV.3

  Kunnskapens Borg 2016: St. Olav som konge og Kristus-lik helgen

  to. 19:00 UTC+01 · 212 gjester

  Østfoldmuseene

  Sarpsborg, Norway

  OKT.20

  Tore Skeie om Olav Haraldsson

  to. 19:00 UTC+02 · av Østfoldmuseene

  Borgarsyssel Museum - Østfoldmuseene

   

   

   

  mars22.

  Interessert

  Møt oss i lab1!

  8. mars–21. juni · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  mars24.

  Interessert

  Påskeferie på Borgarsyssel

  24. mars–1. april · Borgarsyssel · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  mars25.

  Interessert

  Påskemoro ved Østfoldmuseene

  25. mars–2. april · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Se alle

  Bilder

   

   

   

  Se alle

  Videoer

  Er du i Mysen i helga? Og ingen planer? Ta med deg barna på Fakkelfestivalen på Folkenborg på lørdag! Det er jo tross alt 20.dag jul og trærne skal ut av heimen, hør Erik fortelle mer om det her:

   

  17

  Leter du etter den perfekte julegaven? Kanskje finner du den hos oss! Velkommen til museumsbutikken på Fredrikstad Museum for en hyggelig handel. Vi har åpent lørdag og søndag 12-16 tilogmed 17. Desember.

   

  13

  Vandreutstillingen "Ting & Tang - og en hermetisert tiur" har vandret til Fredrikstad Museum! Men ... den gamle og etterhvert så skjøre hermetiserte tiuren tåler ikke lenger å vandre, og står nå trygt på magasin. Dermed har vi måttet anskaffe en "stunt-høne" i tiurens sted. Vi har åpent lør + søn kl 12-16 til og med 17. desember. Kom og opplev Østfoldmuseenes flotte vandreutstilling i Gamlebyen!

   

  10

  1

  Se alle

  Anmeldelser

  4,8

  9 anmeldelser

   

  Fortell folk hva du synes

   

  Øyvind Midtfjell · 30. mars 2017

  De gjør en knalljobb med å formidle historien til Østfold, samt å gjøre denne spennende.

   

  Inger Lise Bengtson · 25. november 2015

  Jeg er veldig glad I å kunne være med datter og barnebarn til Østfold museene. Hyggelig og aktivt !

  Se alle

  Innlegg

   

  Østfoldmuseene

  16. mars kl. 15:11 · 

  Det europeiske kulturarvåret 2018 ble offisielt åpnet i går. På denne nettsiden kan du lese litt om hvordan vi vil markere året i Østfold.

   

  Kulturarv 2018

  Kulturarv i Norge har blitt til, og blir fremdeles til, i møte med andre kulturer”Typisk norsk – ikke bare norsk” er slagordet når det europeiske kulturarvåret skal markeres i Norge. EU har besluttet å gjennomføre et…

  KULTURARV2018.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

  1111

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  15. mars kl. 14:43 · 

  Minner om dette ikveld. Hvis du vil nyte et stykke herregårdskake og kaffe før foredraget istedet for å stå i kø, så kan det være lurt å forhåndskjøpe billett 😉 
  Du får kjøpt de her: https://fredrikstadmuseum.ticketco.events/…/byen_vaar__med_…

   

  MARS15.

  Interessert

  Byen Vår: Fokus på herregårder

  to. 19:00 UTC+01 · Elingaard herregård - Fredrikstad Museum/Østfoldmuseene

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Se alle

  Innlegg

   

  Østfoldmuseene har delt Riksarkivet sin direktesendte video.

  15. mars kl. 10:26 · 

  Idag er det den offisielle åpningen av Det europeiske kulturarvåret 2018 i Norge. Direktesending her på Face fra kl 14.00. Følg med :-)

   

   

  Spill av

  -1:03:08

  Flere visuelle innstillinger

  Gå til Se og blaKlikk for å forstørre

  Demp

   

  2 107 visninger

  Riksarkivet sendte direkte.Lik side

  15. mars kl. 13:00 · Oslo, Norway ·  · 

  Følg den offisielle åpningen av det europeiske kulturarvåret 2018

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  88

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  15. mars kl. 07:23 · 

  Hva skjedde egentlig i Moss i aprildagene 1716, og hvor skjedde det?

  Bli med på byvandring for barn og lær de spennende historiene om de historiske dagene!
  1700-talls catwalk: Ta sjølvi med 1700-talls klær!

  Oppmøte på museet kl. 13.00 for byvandring for barn

   

  APR22.

  Interessert

  1700-talls dag for familien!

  sø. 12:00 UTC+02 · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  KommenterDel

  1616

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til 2 nye bilder.

  14. mars kl. 15:15 · 

  Minner om Kulturkveldene våre i kveld: - på Kystmuseet Hvaler der tema er Hvalers nye Kulturminneplan, og på Haldenvassdragets kanalmuseum på Ørje der du/dere kan lære mer om villsvin og gjess.

  Begge starter kl 19 på hhv i Amfigrotta/Brottet, Vesterøy på Hvaler og på Ørje Brug i Ørje. Hyggelig om du/dere tar turen! 😀

   

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  88

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  13. mars kl. 07:18 · 

  Er du interessert i herregårdshistorie, så bør du ta turen hit nå på torsdag.

   

  MARS15.

  Interessert

  Byen Vår: Fokus på herregårder

  to. 19:00 UTC+01 · Elingaard herregård - Fredrikstad Museum/Østfoldmuseene

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  99

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har oppdatert forsidebildet sitt.

  12. mars kl. 14:13 · 

   

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

  1414

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  12. mars kl. 12:59 · 

  Skal du kose deg hjemme i påskeferien, kom en tur til oss da jo? Vi kan by på påskeverksted der du kan lage påskepynt, løse krimgåter, jakte etter gjemte påskeegg, høre eventyrfortelling om påskeharen, delta på rebusløp, løse quiz, spille Minecraft - og mye mer. Se hva som skjer når på de ulike museene hos oss i påsken.

  Borgarsyssel Museum, Sarpsborg: Påskeverksted med ulike aktiviteter, påskeegg-jakt og bygg middelalderborg i Minecraft.
  Museumskafeen og butikken er også åpen.
  Åpent i hele påskeferien fra lørdag 24.mars t.o.m søndag 1.april. Alle dager kl. 11-15. 
  Se arrangementet her: https://www.facebook.com/events/988838514605540/

  Rød Herregård, Halden: Jakt etter påskeegg og rebus i herregårdshagen og eventyrfortelling om påskeharen i ballsalen.
  Herregårdskafeen er også åpen denne søndagen.
  Søndag 25.mars kl 12-16.
  Se arrangementet her: https://www.facebook.com/events/198130830953883/

  Moss by- og industrimuseum: Lag fantasifulle påskekyllinger i Lego, let etter det gjemte påskegget – eller løs krimgåten på museet. Museumsbutikken er også åpen.
  Åpent: søndag 25.mars kl 12-15, tirsdag og onsdag 27-28. mars kl 11-15 og søndag 1.april kl 12-15
  Se arrangementet her: https://www.facebook.com/events/458537887895177/

  Folkenborg Museum, Mysen: Primetime med Barneomvisning; Poirot og mordgåten i Narvestadbygningen, vær detektiv og let etter stjålet gods på museet. Du kan også være med og hente egg hos hønene, lage eggedosis og male egg.
  Åpent: 26-28.mars kl 12-15
  Se arrangementet her: https://www.facebook.com/events/284213182111480/

  Fredrikstad Museum, Tøihuset i Gamlebyen: Påskeverksted – lag din egen påskepynt, gjør en reise i tiden i den nye tidsreisemaskinen – eller kle deg ut i 1700-tallsklær og ta en «selfie» 
  Opplev historiebaren "Bar 1567" og se den byhistorisk utstillingen med gjenstander og historisk tidslinje i 2 etg. Museumsbutikken er også åpen.
  Åpent på selve påskehøytidsdagene: torsdag 29.mars t.o.m 2.april. Alle dager kl 12-16.
  Se arrangementet her: 
  https://www.facebook.com/events/416848572062065/

   

  MARS25.

  Interessert

  Påskemoro ved Østfoldmuseene

  25. mars–2. april · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  KommenterDel

  5252

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  10. mars kl. 12:15 · 

   

  MARS14.

  Interessert

  Kulturkveld på museet: Kulturminneplan Hvaler

  on. 19:00 UTC+01 · Kystmuseet Hvaler

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

   

   

  Østfoldmuseene

  10. mars kl. 12:06 · 

  Lyst til å lære litt mer om denne karen? Hva gjør du f.eks om du skulle møte på han og flokken hans ute i naturen ?

  Ta turen til Haldenvassdragets Kanalmuseum i Ørje 14.mars kl 19, og hør Pål S.Svae fra Utmarksavdelingen for Østfold og Akershus fortelle om både villsvin og gjess.

   

  Kulturkveld om villsvin og gjess – Østfoldmuseene

  Villsvinet (Sos scrofa) som en ny gjest i norsk fauna, er et tema vi er opptatt av på Haldenvassdragets Kanalmuseum. Fordi dette er en fremmed og uønsket art i Østfold, er det særlig viktig å formidle informasjon knyttet til viltloven, svinepest og…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  88

  2 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt en lenke.

  9. mars kl. 14:55 · 

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

   

  Østfoldmuseene

  9. mars kl. 11:11 · 

  Lyst til å jobbe i museum? Østfoldmuseene – driftsavdelingen søker to lærlinger i tømrerfaget.

   

  Lærlinger i tømrerfag – Østfoldmuseene

  Lærlinger i tømrerfag 9. mars 2018 // Kategori: Ledige stillinger // Lyst til å jobbe i museum? Østfoldmuseene – driftsavdelingen søker to lærlinger i tømrerfaget Driftsavdelingen er en felles drifts- og vedlikeholdsavdeling i Østfoldmuseene.…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  4 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  8. mars kl. 14:54 · 

  Hun ser på oss bak et dramatisk draperi med en spørrende mine - hun også?.....under krøller og blomster i håret. På selve Kvinnedagen er det bestemt: Dorothea skal hjem. Hjem til Halden!

  Vi gratulerer!

   

  Dorothea hjem på kvinnedagen – Østfoldmuseene

  Dorothea Fogt, utsnitt. Foto: Blomqvist Nettauksjon Dorothea hjem på kvinnedagen 8. mars 2018 // Kategori: Fredriksten Festning, Halden historiske Samlinger // Stikkord: det store fallet, Dorothea Colbjørnsen Forfatter: James Ronald Archer Vi…

  Finn ut mer

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  3535

  1 deling

  Kommentarer

   

  Jens Bakke Gøy!

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 1 u

   

  Lisbeth Hansen Historie er spennende. 👏😳

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 1 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  8. mars kl. 12:17 · 

  8.mars, kvinnedagen og det er primetime på Folkenborg. Temaet i kveld er heksetro og trolldom..

   

  MARS8.

  Interessert

  Primetime på Folkenborg: Hekstro og trolldom

  to. 18:00 UTC+01 · Folkenborg Museum · Mysen, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  77

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt Isarpsborg sitt innlegg.

  6. mars kl. 19:36 · 

  Ta lunsjen i Olavs hall i morgen 😊 Hjemmelaget blomkålsuppe og nybakt foccacia - perfekt i marskulda!

   

  IsarpsborgLik side

  6. mars kl. 11:17 · 

  Velkommen til onsdagslunsjen på Borgarsyssel Museum i morgen😋Håper vi sees!

   

  Onsdagslunsj – Østfoldmuseene

  Fra kl. 11.30 til kl. 13.00 kan du nyte et godt måltid i den koselige museumskafeen vår i Olavs hall til den nette sum av 69 kroner!

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  77

  Kommentarer

   

  Frøydis Blok Perfekt!

  Administrer

  Liker

   · Svar · 1 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  6. mars kl. 14:42 · 

  Det virker å være stor interesse for dette arrangementet i Halden imorgen. Det er gratis å delta, det er ca 250 plasser totalt - og vi håper jo at det blir en interessant temakveld - og en spennende debatt i etterkant av foredraget. Håper du tar turen også!

   

  MARS7.

  Interessert

  Kulturarv og byutvikling ved riksantikvar Jørn Holme

  on. 17:00 UTC+01 · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  99

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  6. mars kl. 12:55 · 

  Hør Gunn Mona Ekornes (Østfoldmuseenes direktør) her forklare hvorfor og hva museet trenger Spinneriet i Halden til, og årsakene til at Vognalliansen må finne seg nye egnede lokaler til sine biler. (Fra fredagens radiosending på NRK Østfold, ca 02:30 ut i programmet)

   

  NRK Radio - Hør Distriktsprogram - Østfold

  Radiosendinger fra NRK Østfold.

  RADIO.NRK.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til 2 nye bilder.

  5. mars kl. 13:16 · 

  Idag er det allmøte i Østfoldmuseene i Sarpsborg, der fagområdene formidling, forskning og forvaltning...sammen med redegjøring av «rikets tilstand» er hovedtemaer.

  Årets Vår/sommer program med med oversikt over alle våre arrangementer frem til 25.sep ble også lansert idag ! Fra imorgen foreligger det i papirformat ute på de fleste museene også! Ta det med deg neste gang du er på besøk! Mye spennende som skjer hos oss i år!

   

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1515

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  3. mars kl. 13:10 · 

  Baglerrennets start idag ble pga snømangel flyttet fra Folkenborg, men foredraget imorgen kl 16 finner sted på museet som planlagt. Håper mange tar turen!

   

  MARS4.

  Interessert

  Skihistorisk helg på Folkenborg: Foredrag med Thor Gotaas

  sø. 16:00 UTC+01 · Folkenborg Museum · Mysen, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  11

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  1. mars kl. 14:13 · 

  "Dronningen av Saba som hyller kong Salomo?". Joda, du finner det hos oss. La oss presentere "Månedens gjenstand" for mars.

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  1010

  Kommentarer

   

  Siri Eriksen Gjems Fin sak😊 Flotte gjenstander!

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 2 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  1. mars kl. 08:04 · 

  Hva kan du gjøre i Lab1?

  Her kan du spille inn det du ønsker at vi skal belyse i den nye utstillingen. Det kan være et spesielt
  tema du er opptatt av, dimensjoner som bør belyses eller personer, gjenstander og historisk
  materiale som bør få sin plass.

  Barnas Idéskulptur

  Vi har rigget til en konstruksjon som skal bli en spennende idéskulptur der barna kan skrive eller tegne sin idé om sitt drømmemuseum og henge den på skulpturen.

  Laboratoriestafett for lag og foreninger

  Vi arrangerer også idémyldring med lag og foreninger en torsdagskveld fra kl. 18-20 hver måned.
  Lag og foreninger eller andre som ønsker å gi sine innspill oppfordres til å ta kontakt med museet.

  Tingenes metode

  Vi vil jevnlig presentere en gjenstand i Lab1, på Østfoldmuseenes nettside, på Facebook og Instagram.
  Her inviteres publikum til å komme med informasjon, minner eller å si sin mening om gjenstanden.
  Tingenes metode er en måte dokumentere gjenstander på utviklet ved Norsk Teknisk Museum.

   

  MARS22.

  Interessert

  Møt oss i lab1!

  8. mars–21. juni · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  KommenterDel

  11

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  1. mars kl. 05:00 · 

  Klar for bokkøl og bløtekake ikveld ?

   

  MARS1.

  Interessert

  Kveld på museet: Bokkøl og bløtkake - Ølets historie

  to. 19:00 UTC+01 · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  99

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  28. februar kl. 15:53 · 

  Imorgen åpner Lab1 i Moss. Lurer du på hva det er for noe - sjekk her. https://ostfoldmuseene.no/apningen-av-lab1-naermer-seg/

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  27. februar kl. 19:59 · 

  NRK1 og direktesendingen Norge Nå, besøker Østfold denne uken. 
  I går besøkte de Fredriksten Festning, idag Inspiria science center, og jaggu kom de ikke og filmet fra toppen av tårnet på Borgarsyssel Museum også. Mao fine TV-bilder fra Østfold til det ganske land denne uken!

   

  NRK TV - Se Norge nå

  Innhold som setter dagsorden der folk er.

  TV.NRK.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1212

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  27. februar kl. 10:19 · 

  I forbindelse med Det europeiske kulturarvåret 2018 har Østfoldmuseene og Østfold fylkeskommune invitert riksantikvaren Jørn Holme for å snakke om verdien av kulturarv, basert på rapporten med samme navn, og som er en samfunnsøkonomisk analyse med utgangspunkt i kulturminner og kulturmiljøer.

  Etter foredraget blir det debatt, og i panelet finner du bl.a Andreas Lervik (Leder av næring og kulturkomiteen, Østfold fylkeskommune), Thor Edquist (Ordfører i Halden kommune) og representanter for utbyggere og arkitektur.

  Kl 17:00 Foredrag: «Kulturarv og byutvikling» v/Jørn Holme
  Kl 18:00 Paneldebatt

  Når: 7. mars kl. 17-19 (..dørene åpner 30.min før)
  Sted: Fredrikshalds teater, Halden historiske Samlinger, Halden
  Adresse: Teatergata 3, 1776 Halden

  Det er gratis inngang til arrangementet. Enkel bevertning.

  Kort om Riksantikvaren:
  Riksantikvaren er direktorat for kulturminneforvaltning og faglig rådgiver for Klima- og miljødepartementet i utviklingen av den statlige kulturminnepolitikken. Riksantikvaren har også ansvar for at den statlige kulturminnepolitikken blir gjennomført, og har et overordnet faglig ansvar overfor kommunene, fylkeskommunene, Sametinget, Sysselmannen på Svalbard og forvaltningsmuseene på kulturminnefeltet.

  For mer info om Kulturarvåret i Østfold, arrangementer m.m - se https://kulturarv2018.no

  (Foto Jørn Holme: Julie Christine Krøvel, © Riksantikvaren)

   

  MARS7.

  Interessert

  Kulturarv og byutvikling ved riksantikvar Jørn Holme

  on. 17:00 UTC+01 · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  1313

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  27. februar kl. 07:13 · 

  Brrrrr - litt kaldt ute nå. Da kan det jo være greit å forberede seg til varmere tider med gode turtips til hvordan du best kan ferdes til fots, sykkel og i båt på vakre Hvalerøyene - og samtidig lære et og annet om Hvalerhistorien.

  «Kulturkveld på museet» imorgen kl 19.

   

  Kulturkveld på museet: Et stupdykk i Hvalerhistorien – Østfoldmuseene

  Gunn Hedberg kommer til Kystmuseet og presenterer den nye boka si Tur på Hvalerøyene – til fots, på sykkel, i båt. På 45 minutter tar hun oss med med på en…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  26. februar kl. 15:32 · 

  Mange moret seg på museet i forrige uke! :-)

   

  Vinterferiemorro på museet – Østfoldmuseene

  Museumsvert Mona-Elise har høytlesing fra Thorbjørn Egners Karius og Baktus. Foto Hege-B. Lindemark Vinterferiemorro på museet 23. februar 2018 // Kategori: Borgarsyssel Museum // Besøket på museet i vinterferien har gått over all…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  55

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  23. februar kl. 18:14 · 

  Joda, det er fortsatt noen måneder igjen til sol, sommer&varme, men her er Einar....en finfin fyr som du vil møte på Storedal Kultursenter... nettopp til sommer’n 🌞

  Bli bedre kjent med ham her: https://ostfoldmuseene.no/einar-er-ny-formidler-pa-storedal/

  Lykke til på vakre Storedal , Einar! :-)

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  3131

  Kommentarer

  Vis 2 kommentarer til

   

  Gunnlaug Brenne Supert! Rett mann på rett plass! Lykke til, Einar Brenne-Lerkerød! 👍

  2

  Administrer

  Liker

   · Svar · 2 u

   

  Astri Husengen Lykke til!

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 2 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  23. februar kl. 14:38 · 

  I 2020 feirer Moss by 300 år og to kommuner skal bli til en. Museet vårt i Moss er i gang med å planlegge ny basisutstilling og ønsker derfor å invitere alle mossinger og ryggebeboere inn i arbeidsprosessen.

  Torsdag 1. mars kl. 13 åpner museet lab1, et idé-laboratorium som fra denne dagen og i hele 2018, skal være et møtested og bidra til dialog mellom museet og kommunenes innbyggere. For museet vil vite mer om hva befolkningen mener museet skal vise frem og hvilke historier som er viktige å fortelle! Ta gjerne turen/del gjerne.

   

  MARS1.

  Interessert

  Åpning av lab1 Moss 2020

  to. 13:00 UTC+01 · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  88

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  22. februar kl. 18:06 · 

  Pengegaver fra generøse givere, senest Stiftelsen UNI denne uke, bidrar til at vi nå også kan legge om taket på Vognremissen på Rød herregård i Halden. Tusen takk til givere/støttespillere! Tusen takk!

   

  Rød får pengegave til Vognremissen fra Stiftelsen UNI – Østfoldmuseene

  Rød Herregård i Halden sett oven ifra. Vognremissen er fløyen som ligger bak og til venstre i bildet. (Foto: Espen Nordenhaug, Østfoldmuseene) - Lisens: Rød får…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  5858

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  22. februar kl. 14:19 · 

  Å nyte bløtekake og bokkøl sammen skal visst være en smaksbombe. Har du smakt det før? Hvis nei, så har du mulighet til det hos oss 1.mars!

   

  MARS1.

  Interessert

  Kveld på museet: Bokkøl og bløtkake - Ølets historie

  to. 19:00 UTC+01 · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  1616

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt Sarpsborg 08 sin video.

  21. februar kl. 07:27 · 

  Sarpsborg 08 signerte i går ny spiller, Harmeet Singh, og tok ham med til Borgarsyssel museum og Olavs hall for å se hele byen han skal spille toppfotball for ....fra toppen av tårnet! Velkommen Harmeet - og lykke til med fotballsesongen!

   

   

  Spill av

  -0:39

  Flere visuelle innstillinger

  Gå til Se og blaKlikk for å forstørre

  Demp

   

  9 745 visninger

  Sarpsborg 08 er på  Østfoldmuseene.

  20. februar kl. 16:58 · Sarpsborg, Norway · 

  Harmeet Singh er klar for Sarpsborg 08 💙👏

  Les alt om overgangen her 👉 http://bit.ly/SinghS08

  I videoen kan du se Singh besøke utsiktsplassen på Borregaard og speide over byen fra tårnet hos Østfoldmuseene.

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  21. februar kl. 06:46 · 

  Askeonsdag idag og siste sjanse denne vinterferien til å være med å bake, kle deg ut og delta på barneomvisning på Folkenborg Museum i Mysen. Kl 12-15.

  På Borgarsyssel Museum og Moss by-og industrimuseum fortsetter vinterferieaktivitetene ut uken. Hver dag kl 11-15. Barneverksted, lag ditt eget papir, barneomvisning, filmtajm, jakt på skatter og jakt på lukt, Lego bygging m.m. Ingen grunn til å kjede seg hjemme. Bare å ta turen til oss!

  Bill. barn: 30 kr. (0-5 år gratis)

   

  FEB.25.

  Interessert

  Vinterferie på Borgarsyssel

  17. februar–25. februar · Borgarsyssel Museum

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  11

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  20. februar kl. 12:06 · 

  Hvaler-øyene kan jo nesten sies å være Norges svar på Key West. De vakre øyene ligger som perler på rad med bro og/eller tunnelforbindelser. Kunne du tenke deg å få noen tips om hvordan du kan ferdes til fots, på sykkel, i båt på Hvaler, ja, da bør du ta turen den 28. feb kl 19 på Kystmuseet Hvaler. Da får vi nemlig besøk av Gunn Hedberg som har ferdes på Hvaler i mer enn 40 år - og som nå er aktuell med sin nye bok: 
  "Tur på Hvalerøyene - til fots, på sykkel, i båt". Hold av datoen. Del gjerne.

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1111

  3 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

   

  Østfoldmuseene

  19. februar kl. 08:36 · 

  Vinterferiebonanza er igang hos oss:

  Borgarsyssel Museum, Sarpsborg: kl 11-15 alle dager.

  Folkenborg Museum, Mysen : kl 12-15 man, tirs og ons.

  ...Se mer

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1818

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  16. februar · 

  I Sarpsborg er det Borgarsyssel Museum som har proppet vinterferie- uken full med aktiviteter. Barneverksted hver dag, skattejakt med iPad, barneomvisninger m/guide i friluftsmuseet (hvordan det var å være barn i Sarpsborg i gamle dager), se barnefilmer m.m.

   

  FEB.25.

  Interessert

  Vinterferie på Borgarsyssel

  17. februar–25. februar · Borgarsyssel Museum

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  16. februar · 

  På Moss by-og industrimuseum kan du også tilbringe noen fine dager under skolens vinterferie. Lag ditt eget papir, jakte på den berømte "Mosselukta", lage LEGO-båt m.m. Del gjerne!

   

  FEB.25.

  Interessert

  Vinterferien på museet!

  20. februar–25. februar · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  77

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  16. februar · 

  Skolens vinterferie starter i Østfold i neste uke, og vi har vinterferie-aktiviteter ved flere av våre museer. Her er ett av dem! Kom da jo...

   

  FEB.21.

  Interessert

  Primetime på Folkenborg: Vinterferien

  19. februar–21. februar · Folkenborg Museum · Mysen, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  66

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  15. februar · 

  Restaureringen av Elingaard Herregård pågår, og det er alltid stort for oss museumsansatte når vi finner autentiske gjenstander vi kan sette på "plass" igjen i fortidens ånd. Les om jakten på den rette kaminen til Elingaards nydelige og nyrestaurerte havestue!

   

  En gammel kamin vender hjem… – Østfoldmuseene

  En gammel kamin vender hjem… 15. februar 2018 // Kategori: Elingaard Herregård, Fredrikstad Museum // Stikkord: Elingaard Herregård, Fredrikstad Museum, havestuen, kamin, restaurering Forfatter: Christine Lande Havestuen på Elingaard…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  3838

  3 delinger

  Kommentarer

   

  Kari-Marte Reisz Frøyset Så flott at etterlysningen i Norske Hjemførte frem!

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 3 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til 4 nye bilder.

  14. februar · 

  I disse dager følger sikkert mange med på OL-sendingene. Kanskje har du skaffet deg noen av de offisielle OL plaggene også. 
  Men ... husker du disse? Har du fortsatt noen plagg eller utstyr fra OL i ‘94 på Lillehammer i bruk kanskje?

  (Flere bilder og info fra Moss by- og industrimuseums Helly Hansen samling her: https://ostfoldmuseene.no/et-lite-stykke-ol-i-moss/

   

   

   

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1010

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt sitt arrangement.

  13. februar · 

   

  FEB.14.

  Interessert

  Kulturkveld på museet: Marcello Haugen

  on. 19:00 UTC+01 · Kystmuseet Hvaler - Østfoldmuseene

  Du liker Østfoldmuseene

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

   

   

  Østfoldmuseene

  13. februar · 

  Trenger du større lokaler til et kurs, konferanse, møte eller et selskap? Vi har flere typer lokaler som du kan leie - til hyggelige priser. Sjekk her...

  Utleielokaler i Østfoldmuseene – Østfoldmuseene

  Utleielokaler i Østfoldmuseene Østfoldmuseene tilbyr utleielokaler som egner seg til møter, bryllup, bursdagsfeiringer og andre selskaper. Østfold er ikke større enn at du fint kommer deg til nabobyen raskt – kanskje har nettopp de stedet som passer for deg? Del på: 00

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  9. februar · 

  På jobbjakt ? Vi har en avd. leder stilling ledig - og søker sommerverter til høysesongen ved mange av våre museer.

  Ledige stillinger – Østfoldmuseene

  Sommerjobbene er lyst ut – søknadsfrist 26.02.2018 2. februar 2018 Er du historieinteressert, engasjert og utadvendt? Vi søker deg som er selvstendig og serviceinnstilt, og legger til rette for at publikum får en god museumsopplevelse. Kategori: Ledige stillinger

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1010

  5 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  8. februar · 

  Visste du at ordet komfyr er nederlandsk og egentlig betyr varmtvannskjele?

  Det er duket for månedens gjenstand for februar, nemlig Sarpsborgskomfyren som ble et kjent begrep over det ganske land.

  PS! Vi har ikke funnet navn på kvinnene som er avbildet, ei heller fra hvilket storkjøkken bilde er tatt. Er fra ca 1938. Noen som kan hjelpe?

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  2323

  4 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  7. februar · 

  Kystmuseet Hvaler er så heldige å få hjelp av Vidar Pedersen til registrering av sine gjenstander. Vidar kommer fra Herføl og har god kjennskap til bruk og funksjon av gammelt fiskeredskap.

  #frivilligepåmuseet

   

  Registrering av fiskeredskap fra Herføl – Østfoldmuseene

  Vidar og Kathrine jobber med registrering av gjenstandene. Foto Morten Aabø. Registrering av fiskeredskap fra Herføl 6. februar 2018 // Kategori: Kystmuseet…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1616

  5 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  7. februar · 

  På søndag kan barna lage fastelavnsris, og i kafeen selger vi nystekte fastelavnsboller, mmmmm...😍
  Hvor sa du? På Borgarsyssel museum, vel..

   

  Fastelavn på Borgarsyssel – Østfoldmuseene

  Søndag 11. februar fra kl. 11-15 kan du bli med å feire fastelavn hos oss. Barna kan lage egne fastelavensris, og i kaféen er det nystekte boller å få kjøpt for anledningen.

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  2020

  2 delinger

  Kommentarer

   

  Karoline Andreassen Tandberg Kristoffer Andreassen Tandberg

  2

  Administrer

  Liker

   · Svar · 5 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har delt Litteraturhuset Fredrikstad sitt bilde.

  5. februar · 

  Dette spennende foredraget er i programmet for Det europeiske Kulturarvåret 2018 arrangementer i Østfold.! 
  #kulturarv #deteuropeislkekulturarvåret2018
  #typisknorskikkebarenorsk

   

  Litteraturhuset Fredrikstad har oppdatert forsidebildet sitt.

  5. februar · 

  Klikk her for billetter: 
  https://litthusfred.ticketco.events/…/terje_tvedt__det_inte…

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  4. februar · 

  Kunne du tenke deg å jobbe hos oss i sommer? Eller kjenner du noen som kunne passe til jobben(e)? Her er våre museumsvert/guidestillinger. Del gjerne! 
  Samlet oversikt: https://ostfoldmuseene.no/sommerjobbene-er-lyst-ut-soknads…/

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  1111

  10 delinger

  Kommentarer

   

  Line Ødegård Angeloff Mina Ødegård Angeloff

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 5 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  2. februar · 

  I 2020 feirer Moss by 300 år, og to kommuner skal bli til en. Museet er i gang med å planlegge ny basisutstilling og ønsker å invitere alle mossinger og ryggebeboere inn i arbeidsprosessen.

  Den 1. mars kl. 13 åpner vi derfor vårt eget lille idé-laboratorium som skal være et møtested og bidra til dialog mellom museet og kommunenes innbyggere, for vi vil vite mer om hva befolkningen mener museet skal vise frem og hvilke historier som er viktige å fortelle.

  Hva kan du gjøre i L...

  Se mer

   

  MARS1.

  Interessert

  Åpning av lab1 Moss 2020

  to. 13:00 UTC+01 · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  11

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  2. februar · 

  Fredags kaffepause..? Ta en titt på bildene fra den populære Østfoldutstillingen i 1930.

   

  Østfoldutstillingen - Om utstillingen

  Østfoldutstillingen i Sarpsborg 1930 ble dokumentert av byens fotograf, Chr. E. Larsen. Du lese om fotografen, Østfoldutstillingen og se et utvalg fotografier fra utstillingen. Østfoldmuseene - Østfold fylkes billedarkiv ønsker deg god fornøyelse!

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  30. januar · 

  Ta deg en tur på Borgarsyssel Museum i vinterferien. Olavs hall på er åpent alle dagene. På verkstedet kan du lage fine ting som du kan ha med deg hjem, være med på barneomvisning, bygge middelalderbyer i Minecraft og/eller gå på skattejakt i utstillingen med iPad (vi låner ut). Det er også åpen museumsbutikk og kafé.

  Mandag: Barneverksted hele dagen
  Omvisning for barn kl 13.00.
  En av våre guider tar barna med på en runde ute i friluftsmuseets område, forteller de om Sa...

  Se mer

   

  FEB.25.

  Interessert

  Vinterferie på Borgarsyssel

  17. februar–25. februar · Borgarsyssel Museum

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  55

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  29. januar · 

  Klarsynhet, den 6:sans, medisinsk behandling og rådgivning blir tema på neste Kulturkveld på museet 14.februar kl.19 på Kystmuseet Hvaler. Les mer om Marcello Haugen, den kjente klarsynte mannen som drev sin virksomhet fra tidlig 1900-tallet og frem til sin død i 1967.

  (Bildet er fra et tidl. arrangement på museet)

   

  Kulturkveld på museet: Marcello Haugen – Mannen med den sjette sans – Østfoldmuseene

  Kystmuseet Hvaler inviterer til foredrag om den kjente klarsynte mannen Marcello Haugen (1878-1967), som fra tidlig på 1900-tallet frem til sin død drev en betydelig…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  77

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  29. januar · 

  Vi baker ut fastelavnsboller og lager krem. Maskeverksted for den som vil kle seg ut. Kl 12-15 mandag, tirsdag og onsdag i vinterferien.

  Program: 
  Man 19. februar kl. 14.00 Fleskemandag: Barneomvisning
  Tirs 20. februar kl. 14.00 Fetetirsdag: Barneomvisning...

  Se mer

   

  FEB.21.

  Interessert

  Primetime på Folkenborg: Vinterferien

  19. februar–21. februar · Folkenborg Museum · Mysen, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  2020

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  26. januar · 

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  44

  3 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  26. januar · 

  Vi ønsker Aurora Olea Søbye velkommen til oss! Nyansatt museumsvert på Borgaryssel Museum og Folkenborg Museum! :-)

   

  Aurora er nyansatt museumsvert på Folkenborg og Borgarsyssel – Østfoldmuseene

  Aurora er nyansatt museumsvert på Folkenborg og Borgarsyssel 23. januar 2018 // Kategori: Borgarsyssel Museum, Folkenborg Museum // Stikkord: Aurora Olea…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  2828

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  25. januar · 

  Ta med deg barna på museet i vinterferien da vel! Hos oss kan du ha en innholds- og lærerik dag (eller fler!)

  - Du kan lage herlig resirkulert papir
  - Hjelp oss å finne tilbake til Mosselukta i "Jakta på lukta" og vinn
  en premie!...

  Se mer

   

  FEB.25.

  Interessert

  Vinterferien på museet!

  20. februar–25. februar · Moss By- Og Industrimuseum · Moss, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  44

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene har delt Kulturtanken sitt innlegg.

  24. januar · 

  I dag har vi visst fått presentert oss for den ferske kulturministeren med elementer fra vårt formidlingstilbud «Borgcraft - vi bygger middelalderbyen Borg i Minecraft".

  Med utgangspunkt i undervisningsopplegget, utviklet Kulturtanken i samarbeid med Østfoldmuseene en AR-modell av St. Nikolas kirkeruin, som står på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg. Det var denne kirken kulturministeren fikk bevege seg rundt i via spreke VR-briller i dag. Vi er så stolte og kry for å bli vist frem på denne måten. :)

   

   

   

  Kulturtanken har lagt til 3 nye bilder.Lik side

  24. januar · 

  Fin dag med fint besøk i Kulturtanken! Kulturminister Trine Skei Grande besøkte KUDs egen etat for barn og ungdom i dag. På sin åttende dag som statsråd la hun ...

  Se mer

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  1616

  Kommentarer

   

  Lin Marie Holvik Og hun ble veldig begeistret ! Akkurat som vi har vært siden vi utviklet dette sammen.

  3

  Administrer

  Liker

   · Svar · 7 u

   

  Østfoldmuseene Veldig stas for oss at dere bruker det. :)

  1

  Administrer

  Liker

   · Svar · 7 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  24. januar · 

  Vil du bli vår nye avdelingsdirektør? Østfoldmuseene har ledig stilling som avdelingsdirektør for Moss by- og industrimuseum, Folkenborg museum og Borgarsyssel Museum.

   

  SARPSBORG: AVDELINGSDIREKTØR

  Østfoldmuseene: Østfoldmuseene har ledig stilling som avdelingsdirektør for Moss by- og industrimuseum, Folkenborg museum og Borgarsyssel Museum. Avdelingene har til sammen 18 ansatte. Stillingen er…

  KARRIERE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  22

  8 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  23. januar · 

  Fare på ferde på museet vårt i Moss idag! Heldigvis ingen skadde denne gangen. 
  #seopp

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  22

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  23. januar · 

  Fredag 16. februar 12.30 inviterer Borgarsyssel Museum til årets første fredagsmatine. Vi får besøk av Guttorm Halvorsrud med foredraget «Hans Nielsen Hauge – mannen som endret samfunnet».

  Fredagsmatine holdes tre fredager i halvåret. Vi inviterer dyktige lokale foredragsholdere til å lære oss noe nytt i flotte Olavs hall. Perfekt for deg som er pensjonist, senvakt, fridag eller har lyst til ha få litt ny kunnskap. Åpen kafe og en fin anledning til å se utstillingen i Olavs hall.

  Pris: 75,- pr pers.

   

  FEB.16.

  Interessert

  Hans Nielsen Hauge – mannen som endret samfunnet

  fr. 11:30 UTC+01 · Østfoldmuseene · Sarpsborg, Norway

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  3737

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  22. januar · 

  Ta med skoleklassen, SFO-avdelingen eller barnehagen på museumsbesøk? Her er en oversikt over våre undervisningstilbud ved alle våre museer i Østfold.

   

  Undervisningstilbud for skoler og barnehager – Østfoldmuseene

  Undervisningstilbud for skoler og barnehager UNDERVISNINGSTILBUD FOR SKOLER OG BARNEHAGER Å legge opplæringen til et museum, kan være et…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  1616

  3 delinger

  Kommentarer

   

  Elise Grøseth Olsen Perfekt for oss, Lena Helene Andersen og Veronika Johansen

  2

  Administrer

  Liker

   · Svar · 7 u

  1 svar

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  19. januar · 

  Vinterens åpningstider på Borgarsyssel! Ta en tårntur og få et overblikk over byen i vakker vinterskrud du også! #nårsnøenliggerpent

   

  Velkommen til et nytt år på Borgarsyssel Museum – Østfoldmuseene

  Tårnet på Borgarsyssel i vintersol. Foto: Christine Haugsten Ellefsen Velkommen til et nytt år på Borgarsyssel Museum 10. januar 2018 // Kategori: Borgarsyssel…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1616

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

  Østfoldmuseene

  18. januar · 

  Nå kan du (priv.pers/næring) leie historiebaren vår i Fredrikstad. 
  Sjekk mer info her..

   

  Bar 1567 – utleie i byens eneste historiebar! – Østfoldmuseene

  Bar 1567 – utleie i byens eneste historiebar! 17. januar 2018 // Kategori: Fredrikstad Museum // Stikkord: bar 1567, Fredrikstad Museum, gamlebyen fredrikstad,…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1212

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  17. januar · 

  En vellykket juletrefest som vi håper kan bli en tradisjon - og kanskje ikke bare i Halden men på våre øvrige museer også. Hva tror dere? Gi oss tommel opp eller tommel ned for gratis juletrefester 20:ende dag jul i 2019.

   

  Teater, leker og sang! Juletrefest i gang! – Østfoldmuseene

  Stjerneguttspillet ble fremført på Fredrikshalds teater 20ende dag jul Teater, leker og sang! Juletrefest i gang! 15. januar 2018 // Kategori: Fredrikshalds Teater, Halden…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1919

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til et arrangement.

  16. januar · 

  Julaften 1717 forliste fregatten «Lossen» i en kraftig storm utenfor Vesterøy. Utgravningene av «Lossen» i 1963 var Norges første i sitt slag, og la grunnlaget for marinarkeologien. Kystmuseet Hvaler inviterer til foredrag 17.januar kl 19-21 om de dramatiske hendelsene og den senere så spennende utgravningen i forbindelse med at det nå er 300 år siden forliset julaften 1717.

  Av de totalt 109 mann om bord omkom 55 mann i forliset. Av de 109 var 6 krigsfanger som skulle til Fl...

  Se mer

   

  JAN.17.

  Interessert

  Kulturkveld på museet: "Lossen" og forliset julaften 1717

  on. 19:00 UTC+01 · Østfoldmuseene - Kystmuseet Hvaler

  Du liker Østfoldmuseene

  Liker

  Kommenter

  22

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  15. januar · 

  Sjekk ut de fantastiske musikkorps fotografiene. #musikkorpsenesår

  https://ostfoldmuseene.no/musikkorpsenes-ar-2018-ostfold/

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  Kronologisk

  1717

  1 deling

  Kommentarer

   

  Dunja Sijl Tone Krogstad

  Administrer

  Liker

   · Svar · 8 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har lagt til 6 nye bilder.

  14. januar · 

  Lyst til å finne på no’? Vi har søndagsåpent på Borgarsyssel Museum (utstilling, utsiktstårn, café/butikk ) kl. 11-15, og på Moss by- og industrimuseum (utstillinger, butikk) kl. 12-15.

   

   

   

   

  +3

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

  1111

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene har oppdatert forsidebildet sitt.

  12. januar · 

  Vinter ved Østfoldmuseene. Vi har bl.a vinteråpent på Borgarsyssel Museum i Sarpsborg og Moss by- og industrimuseum.

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  44

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  12. januar · 

  Knutsdag, tenker du, hva er det?

   

  Knutsdagsfeiring på Folkenborg – Østfoldmuseene

  10. januar 2018 // Kategori: Folkenborg Museum // Stikkord: 20.dag jul, fakkelfestivalen, Folkenborg, primstaven Forfatter: Eileen Jahren Eriksen Knutsdag, tenker du, hva er det? For de fleste går dagen under navnet 20.dag jul. På denne…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  22

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  11. januar · 

  På lørdag er det ikke bare Fakkelfestival og 20.dag jul, men det er også Knutsdag! På primstaven markeres denne dagen med en øks, en feiekost eller en klokke som et tegn på at nå er det best å feie ut julen. På lørdag markerer Folkenborg det med en rekke gode artister:

  – Kim A. Rysstad
  – Sunniva Berg
  – Erik Damberg
  – Birgitte Damberg
  – Tormod Ravndal
  – Åsmund Reistad
  – Siw Renate Søiland
  – Viseklubben Lars
  – Elever fra Eidsberg og Trøgstad kulturskoler

  Vil du lære mer om primstaven og Knutsdag? Les mer her: 
  https://ostfoldmuseene.no/knutsdagsfeiring-pa-folkenborg/

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  33

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  10. januar · 

  Visste du at alterbordene i middelalderen gjerne hadde et relikviegjemme ? Her en historie om alterbordet som bl.a ble til do-gulv, men som senere ble en del av et alterbord igjen. Hvilket? Ja, da må du lese saken...

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  1010

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  9. januar · 

  Er du i Mysen i helga? Og ingen planer? Ta med deg barna på Fakkelfestivalen på Folkenborg på lørdag! Det er jo tross alt 20.dag jul og trærne skal ut av heimen, hør Erik fortelle mer om det her:

   

   

  Spill av

  -0:34

  Flere visuelle innstillinger

  Gå til Se og blaKlikk for å forstørre

  Demp

   

  1 k visninger

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

  1717

  6 delinger

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  8. januar · 

  Visste du at du kan bestille bilder fra Østfold Fylkes billedarkiv? 
  De har mer enn 400.000 fotografier i sine samlinger og ca 64.000 er tilgjengelig for publikum. Over 16.000 er også tilgjengelig digitaltmuseum.no. Her er deres nye prisliste pr. 1. januar 2018.

   

  Justert prisliste for bestilling av fotografier fra 1. januar 2018 – Østfoldmuseene

  Lønningsdag ved Borregaard fabrikker i Sarpsborg 1939. Fotograf ukjent / Østfold fylkes billedarkiv. ØFB.1983-00922 - Lisens: Justert prisliste for bestilling av…

  OSTFOLDMUSEENE.NO

  Helene Eriksen

  Liker

  Kommenter

  Del

  Kronologisk

  1414

  3 delinger

  Kommentarer

   

  Jens Bakke Nasjonalmuseet, Nasjonalbiblioteket, Riksantikvaren m.fl. har i senere år lagt ut sine bilde/fotosamlinger på nettet og har åpnet for at publikum fritt kan laste ned bilder i god oppløsning. Dette er i tråd med anbefalingene fra Norsk Kulturråd og int...Vis merAdministrer

   

  Å falle i det fri (+)

  HA-HALDEN.NO

  2

  Liker

   · Svar · 9 u · Redigert

  Vis 1 svar til

   

  Østfoldmuseene Hei! 
  Som det står på nettsidene: En del av fotosamlingene er søkbare på DigitaltMuseum.no - og tjenesten digitaltmuseum.no er åpen og tilgjengelig for alle. ...Vis mer

  2

  Administrer

  Liker

   · Svar · 9 u · Redigert

   

  Stein Øberg Det er kjempeflott med stadig økende tilgang og tilgjengelighet til vår felles kulturarv. At det tas betalt for helt spesielle tjenester er forståelig. Men heldigvis er de fleste nå enige om at «fri-deling» funger enklest og best, med klare regler for bruk og kilde-opplysninger. Derfor er «prisliste» her et ord som nok skremmer langt fler enn det lokker. Del bildene i stedet!

  Administrer

  Liker

   · Svar · 9 u

   

  Østfoldmuseene Takk for tilbakemelding! Vi deler også "kun" bilder fra Østfold fylkes billedarkiv med jevne mellomrom. Vi har i tillegg et behov for å gå ut med prisliste fra årskifte - da det er en del som bestiller fotografier. Ellers er det også mye fint å finne på digitaltmuseum.no . Ha en fin dag! :-)

  Administrer

  Liker

   · Svar · 9 u

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  5. januar · 

  Fra Det norske Blåseensembles Nyttårskonsert i Halden ikveld. Åpningen av Østfolds Kulturarvår 2018 - og ikke minst: Det europeiske kulturarvåret 2018.
  #andreaslervik #persundnes #østfoldfylkeskommune

   

  Helene Eriksen

  Liker

  KommenterDel

  88

  1 deling

  Kommentarer

   

  Skriv en kommentar ...

   

   

   

  Østfoldmuseene

  5. januar · 

  Vår Lillian har drømmer. Drømmer om et museum med relevante og gode utstillinger. Om å endelig få vise haldenserne alle gjenstandene Halden historiske Samlinger sitter på. Om et museum som er en stemme i samfunnet. Her er Lillians drøm: - et museum blir til :-)


  Om Østfoldmuseene

  Østfoldmuseene er en konsolidert stiftelse og har følgende museer og arenaer: Borgarsyssel Museum, Sarpsborg Folkenborg Museum, Mysen Fredrikstad Museum. Publikumsarenaer er Tøihuset i Gamlebyen, Elingaard herregård i Onsøy og Kongsten Fort. Halden historiske Samlinger. Publikumssarenaer er Rød herregård, Festningsmuseene, Fredrikshalds Teater, Halden. Moss by- og industrimuseum. Arenaer er museet ved fossen og Verket 20 Haldenvassdragets Kanalmuseum, Ørje Kystmuseet Hvaler, Vesterøy Storedal Kultursenter, Skjeberg Museumstjenesten/Trollull Fellesmagasin på Mysen. Trollstien 6, Mysen. Kontortid: man-fre kl 08.30-15.30 Østfold fylkes billedarkiv, Gamlebygata 8, Sarpsborg Kontortid: man-fre kl 08.30-15.30

  Østfoldmuseene - administrasjon (direktør, marked, økonomi og arkiv), Gamlebygata 8, Sarpsborg. Telefon sentralbord (gjelder alle museer/avdelinger): 69115650. Nettsider: www.ostfoldmuseene.no

  View Event →
  Ole J. Kjærbu's Krigshistoriske samlinger, Tomter. Åpent hver torsdag
  Apr
  12
  to Feb 23

  Ole J. Kjærbu's Krigshistoriske samlinger, Tomter. Åpent hver torsdag

  Samlingene er åpne torsdag ettermiddag/kveld. Etter avtale vil samlingene ta i mot besøk, også utenom den faste åpningstiden. Kontaktperson: Tor Erik Saxebøl på telefon 976 04 419 / 69 92 01 87 Han tar imot alle henvendelser om åpningstider og omvisning i museet. Han var bare 9 år, Ole Kjærbu, da han begynte på det som senere skulle bli "krigsmuseet" på Tomter. En tysk feltflaske og en mikrofon fra et norsk jagerfly som landet på Mjær 9. april 1940, var starten.
   

  Samlingen ble etter hvert stor og ble lagret privat i 40 år. I forbindelse med 40-årsjubileet for frigjøringen ble Ole Kjærbu kontaktet for utstilling av samlingen. Sammen med to kamerater tok han på seg oppgaven og fikk laget montre og systematisert gjenstandene.

  Etter utstillingen reiste de rundt til skoler i nærheten, med full bil og henger, og viste fram samlingen. Dette ga slitasje, og i år 2000 fikk krigsminnesamlingen fast tilholdssted i kjelleren under brannstasjonen på Tomter.

  Kommunen ga tilskudd som gjorde det mulig å rydde og pusse opp. I dag er det en egen stiftelse, Ole Kjærbus Krigshistoriske samlinger. En gjeng frivillige driver stiftelsen med engasjement og humor.

  kjaerbu 14188351_636517283183768_3137694000338023738_o.jpg

  Husk venneforeningen som ble opprettet for Ole Kjærbus Krigshistoriske samlinger. Dere kan Vipse på nr 98797 OKKS.

  Grasrotandel!! Norsk Tipping -husk oss!!

  Vi har også et kontonr. 1503 66 00729.
  På forhånd takk for alle bidrag store og små !!

  Del med venner og bekjente!😀


  Ole Johannes Kjærbu
  Dead night to 25. January. It was a long time since we had lost him, we who knew him as a happy, lively and active man with a smittende humor and neat lines. A man who liked to talk to other people, seeking new knowledge and wanted to develop what he had created.
  Ole was born on kjærbu in 1931. He managed to get 85 years. He had behind a traditional childhood and youth after contemporary samfunnsforhold, with grunnutdanning and development through workplace where he got a variety of training as yard worker, carpenter, billakkerer and creating. The last he used as the basis for the workshop he built and ran for many years, a garage many of us had the great pleasure of when we were getting our used cars.


  Most joy spread ole when he played and sang, alone or with others, in public events and private tilstellinger. There are many of us who have celebrated their jubileer to ole's music and song. He tried to kill yourself in these links with good stories and neat lines. He has also been looking forward as an attendee of fresh air in enebakk where he always had his solosangnummer.
  In recent years he spent his time between home, farm, johannes lundeby markup in trysil and the krigshistoriske collection he built in lots. The Collection, which is one of the best and widest collection with memories from krigsårene 1940-45, is the result of many years of work to find, get in and take care of weapons, vehicles, uniforms, medals and documents from the war Days. When the collection is now preserved in the basement in the old fire station in lots, it's because ole j. Kjærbu with Mary's support, formed a foundation to preserve all they had gathered and taken care of in the home and in the offices in other places. They created the foundation, had taken over the premises in the fire station and utvirket a regular support from hobøl municipality. Collection was opened on June 7., 2002. in these rooms we have in recent years has had a lot of fun, much rustbanking and heard many good stories! This collection has been, and is important because it viderefører knowledge about krigsårene and the fog of war to new generations through visit from schoolchildren, clubs and individuals. We who have been working with the collection, hope it will be taken care of and developed as well as a souvenir of ole.
  For working with krigsminner was ole forsvarsmedaljen awarded in 2006. This is a decoration hanging very loud for a civilian and he was then too the other civilians norwegian who received the award. In 1993, the ole hobøl parish culture award for his work with the collections.
  Ole has also received the king's profit in silver medal in 2010 for his efforts.
  Ole also had their public duties. He was including the leader of viltnemda in hobøl for many years, a job that gave a lot of restless nights in one parish as hobøl, with two important gjennomgangsårer. He also took responsibility with maintenance of norddalen saw and on prestegårdslåven.
  We who worked with ole, missed him in several years. It's still hard to say goodbye, after all. We would so love to have him back with a good mood, fast lines and samlerinteresse!
  So it's been, glows we rest in peace about ole Johannes Kjærbu.
  Plots of land, 27.01. 2017.
  Viktor Kjærbu, øystein møller, Harald Njøs, Johnny Ramsrud, Tor-Erik Saxebøl, Lars Ødeby

  View Event →
  Apr
  28
  to Mar 6

  Mølleren's Hus, Aremark

  Lørdag 7. jan 2017 - 18. apr 2017 - 11:00 - 16:00

  Søndag 7. jan 2017 - 18. apr 2017 - 12:00 - 16:00

  Onsdag 19. apr 2017 - 19. jun 2017 - 12:00 - 17:00
  Torsdag 19. apr 2017 - 19. jun 2017 - 14:00 - 19:00

  Lørdag 19. apr 2017 - 19. jun 2017 - 11:00 - 16:00

  Søndag 19. apr 2017 - 19. jun 2017 - 12:00 - 16:00

  Tirsdag -Fredag 20. jun 2017 - 13. aug 2017 - 10:00 - 17:00
  Lørdag 20. jun 2017 - 13. aug 2017 -  10:00 - 16:00

  Søndag 20. jun 2017 - 13. aug 2017 - 12:00 - 16:00
  Onsdag 14. aug 2017 - 21. des 2017 - 12:00 - 17:00

  Torsdag 14. aug 2017 - 21. des 2017 - 14:00 - 19:00

  Lørdag 14. aug 2017 - 21. des 2017 - 11:00 - 16:00

  Søndag 14. aug 2017 - 21. des 2017 - 12:00 - 16:00

  View Event →
  Jun
  19
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  19
  12:00 PM12:00

  Barseltrening m/fysioterapeut - FRIM MAMMA

  26168257_1997933880454847_3077870040328827244_n.jpg

  GRATIS PRØVETIME!
  Tirsdager 12.00
  Svangerskap og fødsel merkes på kroppen, og en kvinnekropp i endring bruker tid til å komme tilbake til normalen. Derfor tilbyr vi tilrettelagt trening for nybakte mødre. 

  Har du hatt svangerskapsrelaterte plager eller fortsatt har plager etter fødsel så tilpasser vi treningen for deg!

  Oppstart fra 6 uker etter fødsel!

  • Komme tilbake til aktivitet etter fødsel sammen med barnet ditt. 
  • Forberede kroppen på den belastningen som følger med en voksende baby (amming,løfting, bæring osv.)
  • Komme i gang med bekkenbunnstrening (styrke bekkenbunn/ forebygge inkontinens).
  • Fokus på tilpassede øvelser for mage og rygg. 
  • Øvelser som kan tilpasses hver enkelt. 
  • Komme i bedre fysisk form. 
  • Utveksle erfaring med andre nybakte mødre. 
  • En koselig stund sammen med babyen din!

  Pris: 1500kr for 10x
  Påmelding til gratis prøvetime: Se Frim.no/mamma
  Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

  View Event →
  Jun
  19
  6:00 PM18:00

  Nettverk en sosial møteplass - Halden

  27654585_1223275721105237_3352487973508520412_n.jpg

  Ønsker du å tilhøre et fellesskap, møte nye mennesker, føle trygghet og tilhørighet. Da er du velkommen til Halden Røde Kors Nettverk i Busterudgata på tirsdager fra klokken 18.00 til 21.00. 

  Vi tilbyr ulike aktiviteter, vi har kaffe og noe å bite i. Ønsker du å ta med eget håndarbeid, eller bare komme for å ta en kaffe og prat, så er du uansett hjertelig velkommen. Vi har godt humør og lover god stemning.

  View Event →
  Jun
  19
  7:00 PM19:00

  Quiz På Majoren

  26239691_1597778663623240_2923818135280440940_n.jpg

  Quizsesongen har startet på Majoren og vi holder på frem til slutten av juni måned.
  Hver tirsdag får du og laget ditt 40 spørsmål fra forskjellige kategorier.
  Det er premie til vinnerlaget hver tirsdag, vi trekker også ut et lag som får en hyggelig overraskelse fra Majoren.
  I tillegg får sesongens beste lag en stor premie til hele laget.

  Skal du på quiz i Gamlebyen & Fredrikstad er Majoren det rette stedet hver tirsdag klokken 19:00
  Med rundt 100 deltagere hver tirsdag har quizen på Majoren vokst seg til å bli Fredrikstad største faste quiz og det er stadig plass til flere.

  View Event →
  Jun
  19
  8:00 PM20:00

  Ashtanga Vinyasa YogaØkt

  27867859_542323116146424_402634669598477989_n.jpg

  Ashtanga Vinyasa YogaØkt. 

  500 kr for 5 klipp. 
  150 kr for dropp-inn. 

  Velkommen til en 90min Økt. 

  Timen er langt unna trandisjonell ashtanga. 
  Det er en liten gruppe, maks 10 stk. 

  Du kan forvente att du vil komme til å lære deg det grunnleggende såpass godt att du kan gjøre det på egenhånd resten av livet.

  Send meg en pm her på siden om du vil melde deg på. 
  Eller sms på 41675359. 

  500 kr for 5 klipp. 
  150 kr for dropp-inn. 

  har du spørsmål? send meg en pm. 

  Alle er velkomne.

  View Event →
  Jun
  20
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  20
  11:00 AM11:00

  Ozzy at Tons of Rock Fest

  23319481_10155948780957318_255382128820608549_n.jpg

  Norges største Rock og Metalfestival på fantastiske Fredriksten Festning i Halden 20-22.Juni-2018. 
  Fredriksten Festning er unik som konsertarena nasjonalt og internasjonalt og gir en helt ny dimensjon til festival- Norge. 

  Tons of Rock har på sine 4 år etablert seg som den viktigste arenaen for internasjonale og nasjonale rock og metal band her til lands! Endringer i programmet kan forekomme, Tons of Rock er en festival og refusjon gis kun ved total avlysning av enten hele festivalen eller hele enkeltdager på festivalen. 

  View Event →
  Jun
  20
  1:00 PM13:00

  Språkkafe - Moss bibliotek

  26814883_2035534853139619_1995562483178466720_n.jpg

  Språkkafe er for alle som ønsker å tilegne seg bedre norskkunnskaper og samtidig få kunnskap om norsk kultur og samfunnsliv. De er et samarbeid mellom Moss bibliotek og Moss Frivilligsentral.

  Hver onsdag kl. 13.00 – 14.30. Ingen påmelding og tilbudet er gratis. For mer informasjon, ta kontakt med: Moss Frivilligsentral, tlf. 922 98 551, post@moss.frivilligsentral.no eller Moss Bibliotek tlf. 990 91 115, moss@moss.folkebibl.no

  View Event →
  Jun
  20
  to Jun 22

  Tons Of Rock 2018 - Fredriksten Festning

  23658535_1641391102588866_4465005222584063887_n.jpg

  For en festival dette blir! Alle vet at Ozzy kommer til Halden for en helt unik konsert på sin enorme farvel-turné, og nå smeller vi til med 9 nye, gode nyheter. I dag er det bekreftet at hardrock- legendene i W.A.S.P. gjør en ekslusiv konsert, den eneste i Norge i 2018, på Tons of Rock. Årets største comeback-band Gåte er klare, det samme er de svenske metal-stjernene i Arch Enemy, samt Max Cavalera og hans Soulfly. Når vi i tillegg pøser på med Black Debbath, The Good The Bad and The Zugly, Mantar, Malignant Eternal og In Vain, er det ingen tvil om at det er duket for tidenes rock- og metal-fest på festningen! Fra før av har vi annonsert unike konsert med Ozzy Osbourne, Alice in Chains, Helloween, Opeth, Kvelertak, Wardruna og Equinox for å nevne noen,
  og programmet er nå komplett! Beklageligvis må While She Sleeps avlyse flere show i 2018, Tons of Rock inkludert, og badet sier de vil komme med mer informasjon på et senere tidspunkt. Vi beklager dette, og håper bandet kan komme tilbake til oss ved en senere anledning.

  Tons of Rock feirer 5 år i 2018, og det blir en eventyrlig feiring på Fredriksten Festning i Halden. Vi er svært fornøyde med årets plakat! Nytt av året er flere overnattingsmuligheter, men her bør du være rask. Hotell-pakke i Halden, Early-bird og VIP-billetter har allerede blitt revet bort, så det er lurt å sikre seg sine billetter nå: 

  AT THE GATES @ Tons of Rock 2018

  View Event →
  Jun
  20
  4:00 PM16:00

  Rockebussen til Ozzy - Tons of Rock

  23319189_1949645475051587_7823468092490888347_n.jpg

  Bli med Rockebussen på Ozzykonsert på Tons of Rock. Rockebussen kjører fra Nes og Ullensaker ned til Halden, og hjem etter konsertslutt. Ozzymusikk og dvd på bussen, Kjøleboks og godt selskap garanteres :-) Pris tur/retur kr 300,- pr pers. Vippses til #110135. Skriv også på eventet at du har vippset. Førstemann til mølla, det er 16 seter i bussen :-) Billett til konserten må ordnes på egenhånd.

  View Event →
  Jun
  21
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  21
  10:00 AM10:00

  Pilates - Kromi Helse Fredrikstad

  30708663_1971350439793581_8144249091279290368_n.jpg

  Pilates
  Er du en av de som ikke trener fordi smerter i kroppen stopper deg? Eller er du kanskje bare tilhenger av en rolig treningsform som gir deg god kroppskontroll? Da bør du se her

  Fysioterapeut Jannicke Hasle-Finstad starter opp Pilates grupper hver mandag kl 13-14 og hver torsdag kl 10-11.

  Hva er Pilates?
  Pilates er en form for styrke trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Fokus er at den indre støttemuskulaturen bygges opp slik at kroppen kan bæres på en god måte.
  Pilates utføres med rolige og skånsomme, men effektive øvelser, og er en god måte å aktivt delta i egen behandling av kroppslige plager. Under trening er utøveren hele tiden i bevegelse, alt skjer i takt med rolig innpust og utpust. 

  Pilates er for alle, både med og uten kroppslige utfordringer. Dette er en treningsteknikk som man kan jobbe med hele livet!

  Pris: 10 klipp for kr 1900 som kan brukes både mandager og torsdager.

  View Event →
  Jun
  21
  1:00 PM13:00

  Mammatrening - Kromi Helse Fredrikstad

  30708601_1971887936406498_5016785521309908992_n.jpg

  Etter den første perioden som mamma, går du gradvis inn i en ny fase. Det blir mye løft, bøying og bæring – nye belastninger som krever styrke. Mammatreningen hos oss gir deg styrken du trenger for komme i form og gi deg en god hverdag sammen med babyen.
  Så for alle nye mammaer der ute tilbyr vi nå mammatrening med vår fantastiske Jannicke Hasle-Finstad som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
  Her blir det mammatrening, og dere tar så klart med minsten, men vi vektlegger også det sosiale.

  Vi har alle fasiliteter som stellerom, heis og garderobe.

  Høres dette spennende ut så ta kontakt med Jannicke på tlf 91592654 eller jannicke@kromi.no

  Håper vi ses!

  Mvh Team Kromi

  View Event →
  Jun
  21
  1:00 PM13:00

  Møt oss i lab1!

  28279621_1992919514069507_935738643420099560_n.jpg

  Hva kan du gjøre i Lab1?

  Her kan du spille inn det du ønsker at vi skal belyse i den nye utstillingen. Det kan være et spesielt
  tema du er opptatt av, dimensjoner som bør belyses eller personer, gjenstander og historisk
  materiale som bør få sin plass.

  Barnas Idéskulptur

  Vi har rigget til en konstruksjon som skal bli en spennende idéskulptur der barna kan skrive eller tegne sin idé om sitt drømmemuseum og henge den på skulpturen.

  Laboratoriestafett for lag og foreninger

  Vi arrangerer også idémyldring med lag og foreninger en torsdagskveld fra kl. 18-20 hver måned.
  Lag og foreninger eller andre som ønsker å gi sine innspill oppfordres til å ta kontakt med museet.

  Tingenes metode

  Vi vil jevnlig presentere en gjenstand i Lab1, på Østfoldmuseenes nettside, på Facebook og Instagram.
  Her inviteres publikum til å komme med informasjon, minner eller å si sin mening om gjenstanden.
  Tingenes metode er en måte dokumentere gjenstander på utviklet ved Norsk Teknisk Museum.

  View Event →
  Jun
  21
  6:00 PM18:00

  Stål dart kveld - City Restaurant & Bar

  Vi kjører en stål dart kveld hver Torsdag framover til siste torsdag i Juni. Registrering er fra 18:00 til 18:45. Spille start kl 19:00. Avgift Kr 50,-. Spille form er Monrad av 3 runder best av 3. Cup er det best av fem. Finale best av 7. (Alle går videre til Cup)
  Vi kjører utgangs lodd Kr 10,- 
  (Blir det ikke vinner på kvelden. Så går dette til neste torsdag)
  Velkommen alle sammen.

  View Event →
  Jun
  21
  7:00 PM19:00

  Valpekurs i Moss

  28783411_818553498353072_8145987440637640704_n.jpg

  Gratulerer med et nytt familiemedlem! :) 

  Valpekurset vil være på torsdager kl. 19.00-20.30 og går over seks uker, en kveld i uka. NB! Kurspause Kristi Himmelfart (10.05) og 17. mai. 

  Første kurskveld torsdag 3. mai er en ren teorikveld uten hund på cirka 2,5 timer som foregår innendørs i vårt kurslokale i Moss sentrum. 

  Hundeglede Hundeskole benytter kun positive treningsmetoder under trening! :-) 

  Når det nye nurket av et familiemedlemmet har kommet i hus og fått gjort seg litt kjent og husvarm, er det alltid en fordel å gå et valpekurs sammen; både for å legge et godt grunnlag for et positivt samarbeid og for å få gode vaner og rutiner i hverdagen!

  Under kurset vil vi gå gjennom bl.a.: 
  * innkallingstrening
  * kontakt og samarbeid
  * båndtrening
  * hilsetrening mennesker
  * hilsetrening hunder
  * mentaltrening
  * klikkertrening
  * miljøtrening
  * selvbeherskelse
  * alene hjemme-trening
  * sosialisering
  * m.m.

  Pris: 2000,- (Økonomisk bindende påmelding)

  For påmelding/spørsmål, send en mail til pamelding@hundeglede.dog med fullt navn, adresse, telefonnummer, samt valpens navn, alder og rase(r). Husk å skrive hvilket kurs det gjelder, samt oppstartsdato!

  View Event →
  Jun
  22
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  23
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  24
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  25
  8:30 AM08:30

  Sommerleir på Noreødegården

  29177006_777629125780551_5822650411152048128_n.jpg

  Denne sommeren arrangerer vi sommerleir her på Noreødegården! Bli med på en uke med innholdsrike og lærerike dager med massevis av hest, ridning og sosialt! 

  Det blir to økter med ridning og en teoritime hver dag med skreddersydd innhold. Ridelærer Emilie Rollve er autorisert trener 1 gjennom Norges Rytterforbund, og vil stå for alt innhold og undervisning gjennom dagene. Vi har trygge og kunnskapsrike rideskolehester i alle størrelser, som syns det er gøy å lære bort! Vi legger vekt på kvalitet i arbeidet, og tilpasser hester etter elevenes ønsker og ferdighetsnivå. 

  Noreødegården Ryttersportsenter ligger sentralt til i Moss, og byr på gode fasiliteter for hest og mennesker, med kort vei ut i skog og mark. Vi benytter oss av både ridehus, utebane, turer ned til vannet og feltrittsbanen. Dagene blir varierte med innslag av dressur, bomarbeid, sprang, voltige, gymkhana, feltritt og tur. 

  Sommerleiren her på Noreødegården blir garantert morsom, lærerik og et minne for livet.

  Ukene vi tilbyr sommerleir:

  UKE 26, mandag 25. juni til fredag 29. juni.
  UKE 27, mandag 02. juli til fredag 06. juli.
  UKE 33, mandag 13. august til fredag 17. august. 

  Innhold:

  • Dagene starter 08.30 og avslutter kl. 17.00.
  • 2 rideøkter alle dager med variasjoner som dressur, bakkearbeid, sprang, voltige, gymkhana og feltritt.
  • 1 teoriøkt alle dager med spennende innhold.
  • Du får opplevelsen av å ha egen hest, med det ansvaret som følger av daglig stell og oppfølging. 
  • Sosialt og lærerikt.
  • Mulighet for å ta med egen hest om ønskelig.
  • Passer ryttere i alle aldre og nivåer.

  Lunsj, frukt og mineralvann er inkludert alle dager.

  Pris: 4500,-. Vi sender ut faktura på mail når påmeldingen er registrert hos oss.

  Påmeldingsinformasjonen nedenfor sendes til: emilie@noreodegarden.no – påmeldingen er bindende.

  Navn: 
  E- post:
  Telefonnummer:
  Adresse:
  Uke: 
  Alder:
  Nivå:

  Velkommen til tidenes sommerleir hos oss ved Noreødegården Rideskole!

  View Event →
  Jun
  25
  9:00 AM09:00

  Treningsleir for unge utøvere i uke 26 - Fredrikstad Idrettsmedisin As

  29694836_1680291435388435_8287251938660057088_n.jpg

  Prestasjonsfremmende treningsleir for unge utøvere uke 26

  Er du gira på å bli bedre i idretten din og er mellom 12-16 år? 
  Da må de fysiske kravene idretten stiller være på plass! Fredrikstad Idrettsmedisin arrangerer treningsleir for deg som er ambisiøs, motivert og driver med håndball, fotball, ishockey eller innebandy.


  Vi holder to til tre økter om dagen, morgen og ettermiddag med idrettsspesifikk prestasjonsfremmende basistrening, dynamisk bevegelighet, mental trening, styrketrening, spenst og hurtighet. 


  MÅL for uka: 
  -Kunnskap om de fysiske kravene idretten stiller og hvordan trene disse
  -Skape selvstendige utøvere med kunnskap om styrketrening, prestasjonsfremmende trening og belastningsstyring
  -Ha det gøy ☺

  Deltakerne får: To treningsstrikker (en lang og kort), veiledet og tilrettelagt trening med fysioterapeut(er) og lunsj fredag. 

  Pris: 2500kr per deltaker

  Påmelding: deltager.no/treningsleir2018

  Trengs overnatting eller andre spørsmål? 

  Ta kontakt med trollerud@frim.no eller tlf 47299934

  View Event →
  Jun
  25
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  26
  9:00 AM09:00

  Treningsleir for unge utøvere i uke 26 - Fredrikstad Idrettsmedisin As

  29694836_1680291435388435_8287251938660057088_n.jpg

  Prestasjonsfremmende treningsleir for unge utøvere uke 26

  Er du gira på å bli bedre i idretten din og er mellom 12-16 år? 
  Da må de fysiske kravene idretten stiller være på plass! Fredrikstad Idrettsmedisin arrangerer treningsleir for deg som er ambisiøs, motivert og driver med håndball, fotball, ishockey eller innebandy.


  Vi holder to til tre økter om dagen, morgen og ettermiddag med idrettsspesifikk prestasjonsfremmende basistrening, dynamisk bevegelighet, mental trening, styrketrening, spenst og hurtighet. 


  MÅL for uka: 
  -Kunnskap om de fysiske kravene idretten stiller og hvordan trene disse
  -Skape selvstendige utøvere med kunnskap om styrketrening, prestasjonsfremmende trening og belastningsstyring
  -Ha det gøy ☺

  Deltakerne får: To treningsstrikker (en lang og kort), veiledet og tilrettelagt trening med fysioterapeut(er) og lunsj fredag. 

  Pris: 2500kr per deltaker

  Påmelding: deltager.no/treningsleir2018

  Trengs overnatting eller andre spørsmål? 

  Ta kontakt med trollerud@frim.no eller tlf 47299934

  View Event →
  Jun
  26
  10:00 AM10:00

  Sommerskole i animasjon og videokunst - E6 Østfold Medieverksted

  33653383_10156113727604713_1555006296929861632_o.jpg

  E6 Østfold Medieverksted, Punkt Ø – Galleri F15 og Glemmen akropark inviterer til animasjons – og filmworkshop i første uke av skolens ferie.

  Kurset er fra tirsdag 26. juni – fredag 29. juni kl 10-15, og er for ungdom i alderen 15 -18 år med interesse for film og kreative uttrykk. KURSET ET GRATIS

  Første dag av sommerskolen er lagt til Galleri F15 i Moss. Resten av kurset foregår ved Glemmen VGS i Fredrikstad.
  Filmene som blir produsert på kurset vil i etterkant vises på Galleri F15, Glemmen Akropark festival og Fredrikstad Animation Festival.

  Du vil veiledes av de erfarne animasjonsinstruktørene Gitte Ous og Catherine Katz Plunkett fra E6 Østfold Medieverksted, og musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt. Du vil også få en presentasjon om den anerkjente kunstneren Helge Røeds ekspressive malerier og hans landart-konsepter på Galleri F15 av kunstformidler Anja Sabrina Bjørshol.

  Send oss en kort søknad om deltagelse. Søknaden skal inneholde følgende opplysninger: navn, alder, mobilnr, klasse, skole, hvorfor du vil være med på kurset, og om du søker sammen med andre fra klassen eller skolen din.

  Send din søknad om deltagelse til Gitte Ous: gitous@fredrikstad.kommune.no innen 13 juni. 

  KURSINNHOLD
  På kurset får du en innføring i bruk av kamera, grunnleggende animasjonsteknikk, videoredigering og lyddesign. Vi vil også se på hvordan videoer og animasjoner kan presenteres som installasjonskunst.

  Når du er ferdig med kurset vil du ha fått trening i idéutvikling og kreativ produksjon. Du vil ha lært teknikker for film, animasjon, lyddesign og enkel bruk av redigeringprogrammet Final Cut.

  Du vil kunne beherske å lage filmer ved hjelp av ulike animasjonsteknikker. F.eks stop-motion, time-lapse, silhouette, greenscreen og pixillasjon. Du vil lære grunnleggende prinsipper for opptak og design av lyd: opptak ute, lage lyder (foley) og bruk av stemmer, effektlyder (bruk av lydarkiv), og redigering av lyd.

  Filmopptak foregår på ipad.

  View Event →
  Jun
  26
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  26
  10:00 AM10:00

  Sommerskole - dans og akrobatikk - Kulturskolen i Fredrikstad

  34343709_10156254152563956_7421135516717809664_n.jpg

  Kurs i tradisjonell dans fra Mosambik, moderne dans fra Norge med inspirasjon fra Afrika, Afro street dans fra Nairobi, og akrobatikk fra Kenya. 
  Alle får prøve seg innen alle sjangre. Instruktørene er fra Norge, Kenya og Mosambik.
  Når: tirsdag 26.6 - fredag 29.6 fra kl 10:00 til 14:00 hver dag
  Hvor: Kulturskolen i Fredrikstad, Dokka 3b 1671 Kråkerøy
  Aldergruppe: 10-12 år,13 og oppover
  Pris: kr 500,-
  Påmelding: kulturskolen@fredrikstad.kommune.no, 
  For spørsmål kontakt Kulturskolen i Fredrikstad tlf 69959670

  View Event →
  Jun
  26
  12:00 PM12:00

  Barseltrening m/fysioterapeut - FRIM MAMMA

  26168257_1997933880454847_3077870040328827244_n.jpg

  GRATIS PRØVETIME!
  Tirsdager 12.00
  Svangerskap og fødsel merkes på kroppen, og en kvinnekropp i endring bruker tid til å komme tilbake til normalen. Derfor tilbyr vi tilrettelagt trening for nybakte mødre. 

  Har du hatt svangerskapsrelaterte plager eller fortsatt har plager etter fødsel så tilpasser vi treningen for deg!

  Oppstart fra 6 uker etter fødsel!

  • Komme tilbake til aktivitet etter fødsel sammen med barnet ditt. 
  • Forberede kroppen på den belastningen som følger med en voksende baby (amming,løfting, bæring osv.)
  • Komme i gang med bekkenbunnstrening (styrke bekkenbunn/ forebygge inkontinens).
  • Fokus på tilpassede øvelser for mage og rygg. 
  • Øvelser som kan tilpasses hver enkelt. 
  • Komme i bedre fysisk form. 
  • Utveksle erfaring med andre nybakte mødre. 
  • En koselig stund sammen med babyen din!

  Pris: 1500kr for 10x
  Påmelding til gratis prøvetime: Se Frim.no/mamma
  Ta kontakt på celine@frim.no eller 92212861 for påmelding og spørsmål!

  View Event →
  Jun
  26
  1:30 PM13:30

  FRIM PAPPA - Fredrikstad Idrettsmedisin As

  31914338_1708470759237169_7479256809463611392_n.jpg

  Vi på FRIM diskriminerer ikke. Fedre trenger også holde seg i form. Derfor starter vi opp med FRIM PAPPA.

  Er du i "pappaperm" og ønsker å komme i gang med trening, komme deg i form og møte andre fedre i samme situasjon? Da bør du sjekke ut FRIM PAPPA som er en 5 ukers treningsperiode på tirsdager kl 13:30-14:30 fra 5/6 til 3/7.

  Økta passer for alle uavhengig av treningsbakgrunn og vi invidualiserer økta for å tilpasse ditt utgangspunkt. Vi har plass til barnevogner i treningssalen.

  Innholdet i timen vil være variert og funksjonell trening:
  - Styrketrening.
  - Intervalltrening.
  - Mobilitetstrening.

  Er du usikker på om dette er noe for deg? Vi tilbyr derfor en gratis prøvetime tirsdag 22/5 kl 13:30.

  Pris for perioden: 750,-
  Send mail til kristian@frim.no eller ring/sms til tlf 41808033 for påmelding prøvetime eller treningsperiode, eller om du har andre spørsmål.

  View Event →
  Jun
  26
  6:00 PM18:00

  Nettverk en sosial møteplass - Halden

  27654585_1223275721105237_3352487973508520412_n.jpg

  Ønsker du å tilhøre et fellesskap, møte nye mennesker, føle trygghet og tilhørighet. Da er du velkommen til Halden Røde Kors Nettverk i Busterudgata på tirsdager fra klokken 18.00 til 21.00. 

  Vi tilbyr ulike aktiviteter, vi har kaffe og noe å bite i. Ønsker du å ta med eget håndarbeid, eller bare komme for å ta en kaffe og prat, så er du uansett hjertelig velkommen. Vi har godt humør og lover god stemning.

  View Event →
  Jun
  26
  7:00 PM19:00

  Quiz På Majoren

  26239691_1597778663623240_2923818135280440940_n.jpg

  Quizsesongen har startet på Majoren og vi holder på frem til slutten av juni måned.
  Hver tirsdag får du og laget ditt 40 spørsmål fra forskjellige kategorier.
  Det er premie til vinnerlaget hver tirsdag, vi trekker også ut et lag som får en hyggelig overraskelse fra Majoren.
  I tillegg får sesongens beste lag en stor premie til hele laget.

  Skal du på quiz i Gamlebyen & Fredrikstad er Majoren det rette stedet hver tirsdag klokken 19:00
  Med rundt 100 deltagere hver tirsdag har quizen på Majoren vokst seg til å bli Fredrikstad største faste quiz og det er stadig plass til flere.

  View Event →
  Jun
  26
  8:00 PM20:00

  Ashtanga Vinyasa YogaØkt

  27867859_542323116146424_402634669598477989_n.jpg

  Ashtanga Vinyasa YogaØkt. 

  500 kr for 5 klipp. 
  150 kr for dropp-inn. 

  Velkommen til en 90min Økt. 

  Timen er langt unna trandisjonell ashtanga. 
  Det er en liten gruppe, maks 10 stk. 

  Du kan forvente att du vil komme til å lære deg det grunnleggende såpass godt att du kan gjøre det på egenhånd resten av livet.

  Send meg en pm her på siden om du vil melde deg på. 
  Eller sms på 41675359. 

  500 kr for 5 klipp. 
  150 kr for dropp-inn. 

  har du spørsmål? send meg en pm. 

  Alle er velkomne.

  View Event →
  Jun
  27
  8:00 AM08:00

  Saltouka 2018 - Nedre Glomma Turn

  33303221_1689094157812135_6421653758870028288_o.jpg

  Nedre Glomma Turn inviterer igjen til Salto uke! Salto er for deg mellom 13 og 18 år som brenner for turn og gymnastikk. Ønsker du å delta på et sosialt og aktivt event med høy kvalitet, motivasjon og i
  Ikke minst masse inspirasjon? 

  Alle gymnaster som er medlem hos oss skal ha fått invitasjon. Snakk med oss på trening hvis dere har spørsmål!


  Du kan velge mellom 4 hovedaktiviteter
  Apparatturn, 
  Tricking/Parkour
  Troppsgymnastikk
  Matteturn og Akrobatikk

  View Event →
  Jun
  27
  9:00 AM09:00

  Treningsleir for unge utøvere i uke 26 - Fredrikstad Idrettsmedisin As

  29694836_1680291435388435_8287251938660057088_n.jpg

  Prestasjonsfremmende treningsleir for unge utøvere uke 26

  Er du gira på å bli bedre i idretten din og er mellom 12-16 år? 
  Da må de fysiske kravene idretten stiller være på plass! Fredrikstad Idrettsmedisin arrangerer treningsleir for deg som er ambisiøs, motivert og driver med håndball, fotball, ishockey eller innebandy.


  Vi holder to til tre økter om dagen, morgen og ettermiddag med idrettsspesifikk prestasjonsfremmende basistrening, dynamisk bevegelighet, mental trening, styrketrening, spenst og hurtighet. 


  MÅL for uka: 
  -Kunnskap om de fysiske kravene idretten stiller og hvordan trene disse
  -Skape selvstendige utøvere med kunnskap om styrketrening, prestasjonsfremmende trening og belastningsstyring
  -Ha det gøy ☺

  Deltakerne får: To treningsstrikker (en lang og kort), veiledet og tilrettelagt trening med fysioterapeut(er) og lunsj fredag. 

  Pris: 2500kr per deltaker

  Påmelding: deltager.no/treningsleir2018

  Trengs overnatting eller andre spørsmål? 

  Ta kontakt med trollerud@frim.no eller tlf 47299934

  View Event →
  Jun
  27
  10:00 AM10:00

  Sommerskole i animasjon og videokunst - E6 Østfold Medieverksted

  33653383_10156113727604713_1555006296929861632_o.jpg

  E6 Østfold Medieverksted, Punkt Ø – Galleri F15 og Glemmen akropark inviterer til animasjons – og filmworkshop i første uke av skolens ferie.

  Kurset er fra tirsdag 26. juni – fredag 29. juni kl 10-15, og er for ungdom i alderen 15 -18 år med interesse for film og kreative uttrykk. KURSET ET GRATIS

  Første dag av sommerskolen er lagt til Galleri F15 i Moss. Resten av kurset foregår ved Glemmen VGS i Fredrikstad.
  Filmene som blir produsert på kurset vil i etterkant vises på Galleri F15, Glemmen Akropark festival og Fredrikstad Animation Festival.

  Du vil veiledes av de erfarne animasjonsinstruktørene Gitte Ous og Catherine Katz Plunkett fra E6 Østfold Medieverksted, og musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt. Du vil også få en presentasjon om den anerkjente kunstneren Helge Røeds ekspressive malerier og hans landart-konsepter på Galleri F15 av kunstformidler Anja Sabrina Bjørshol.

  Send oss en kort søknad om deltagelse. Søknaden skal inneholde følgende opplysninger: navn, alder, mobilnr, klasse, skole, hvorfor du vil være med på kurset, og om du søker sammen med andre fra klassen eller skolen din.

  Send din søknad om deltagelse til Gitte Ous: gitous@fredrikstad.kommune.no innen 13 juni. 

  KURSINNHOLD
  På kurset får du en innføring i bruk av kamera, grunnleggende animasjonsteknikk, videoredigering og lyddesign. Vi vil også se på hvordan videoer og animasjoner kan presenteres som installasjonskunst.

  Når du er ferdig med kurset vil du ha fått trening i idéutvikling og kreativ produksjon. Du vil ha lært teknikker for film, animasjon, lyddesign og enkel bruk av redigeringprogrammet Final Cut.

  Du vil kunne beherske å lage filmer ved hjelp av ulike animasjonsteknikker. F.eks stop-motion, time-lapse, silhouette, greenscreen og pixillasjon. Du vil lære grunnleggende prinsipper for opptak og design av lyd: opptak ute, lage lyder (foley) og bruk av stemmer, effektlyder (bruk av lydarkiv), og redigering av lyd.

  Filmopptak foregår på ipad.

  View Event →
  Jun
  27
  10:00 AM10:00

  Ukeselev Juni - Hesteglede

  27752481_1762098843841271_618902442252171399_n.jpg

  Har du lyst på en uke i sommer hvor dere kan vokse sammen og ha det gøy? 
  Du får 2 timer på 30 minnutter Mandag til Fredag, noen av ukene vil det også være mulig og komme Onsdag til Søndag for de som har litt lite fridager og ta av. Her kan du jobbe med hesten fra bakken eller ryggen, og alle nivåer er velkommne. Er du usikker på hvordan hesten din håndterer og komme til et nytt sted sørger vi får at det blir en trygg og god opplevelse. 
  Vi har både ridehus og utebane så dette blir bra uansett vær. Det er også nydelig tur terreng og mulig å ri ned til fjorden og bade for de som ønsker det.

  Pris: 4500,- 

  Gleder meg til en sommer med herlige hester og mennesker! Velkommen

  Send meg en PM eller mail til lmargrete@gmail.com for å bestille plass

  View Event →
  Jun
  27
  10:00 AM10:00

  Sommerskole - dans og akrobatikk - Kulturskolen i Fredrikstad

  34343709_10156254152563956_7421135516717809664_n.jpg

  Kurs i tradisjonell dans fra Mosambik, moderne dans fra Norge med inspirasjon fra Afrika, Afro street dans fra Nairobi, og akrobatikk fra Kenya. 
  Alle får prøve seg innen alle sjangre. Instruktørene er fra Norge, Kenya og Mosambik.
  Når: tirsdag 26.6 - fredag 29.6 fra kl 10:00 til 14:00 hver dag
  Hvor: Kulturskolen i Fredrikstad, Dokka 3b 1671 Kråkerøy
  Aldergruppe: 10-12 år,13 og oppover
  Pris: kr 500,-
  Påmelding: kulturskolen@fredrikstad.kommune.no, 
  For spørsmål kontakt Kulturskolen i Fredrikstad tlf 69959670

  View Event →
  Jun
  27
  1:00 PM13:00

  Språkkafe - Moss bibliotek

  26814883_2035534853139619_1995562483178466720_n.jpg

  Språkkafe er for alle som ønsker å tilegne seg bedre norskkunnskaper og samtidig få kunnskap om norsk kultur og samfunnsliv. De er et samarbeid mellom Moss bibliotek og Moss Frivilligsentral.

  Hver onsdag kl. 13.00 – 14.30. Ingen påmelding og tilbudet er gratis. For mer informasjon, ta kontakt med: Moss Frivilligsentral, tlf. 922 98 551, post@moss.frivilligsentral.no eller Moss Bibliotek tlf. 990 91 115, moss@moss.folkebibl.no

  View Event →
  Jun
  27
  8:00 PM20:00

  Sommergress med Drolsum Stasjon på Café Magenta

  30441642_2018415208188593_6984887825402518434_n.jpg

  Bevæpnet med gitarer, dobro, fele, mandolin, cello, kontrabass og mangestemt vokal er Drolsum Stasjon fra Hønefoss klare for Fredrikstad og Café Magenta!

  Bandet spiller sin egen mikstur av bluegrass, viser, country og pop. På klingende ringeriksmål synger de om verden i dag og verden i går. Det serveres hverdagsbetraktninger om livet og kjærligheten, skråblikk på samfunnet, røverhistorier samt en vakker instrumentalsnutt i ny og ne. 
  Følelser, tristesse og mye livslyst; Alt på en kveld!

  Siden oppstarten i 2010 har seksmanns-bandet gitt ut to full-lengde album og fem singler. 
  Våren 2016 lå låta «Opptur» på NRK P1s B-liste i 12 strake uker.
  I 2018 er gutta i studio og arbeider hardt med sitt tredje album, men de tar seg så klart tiden til en konsert på Café Magenta!

  Konsertstart: 20:00

  View Event →
  Jun
  27
  to Jun 28

  Legendariske Big Kjell live på OMG!

  33635861_2165373216810578_5976776979016318976_n.jpg

  Vi har den store gleden av å ønske velkommen til legndariske Big Kjell. Dette er trubaduren som har opparbeidet seg en legende status rundt om i Norges land. Han har i årevis spilt på alle de store plassene rundt om i Norge. Etter gjenntatte ønsker fra våre gjester ,har vi endelig den store gleden av å ønske han velkommen for første gang til Fredrikstad.
  Han spiller alt fra gamle klassikere til Norsk rock og masse hits du kjenner igjen.
  Med sitt gode humør og unike evne til å holde kontakt med sitt publikum, kan vi love dere noen "hotte" og magiske kvelder på brygga.
  Ønsker du å bestille bord, ring oss på Tlf 69 300033.
  Vi sees!

  View Event →
  Jun
  27
  to Jun 28

  Bakgårdskonsert 27. juni - Holwech

  34605188_2086067438278649_1764826839592730624_o.jpg

  Ny bakgårdskonsert på Holwech!
  Denne kvelden gjestes vi av både Camelio og Growndead.

  Camelio er et black stoner metal band fra plankebyen anno 2013. De har sluppet 2 EP'er og slapp nylig deres debut. Musikken er aggressiv og intens, og byr på både øresus og prolaps...

  Growndead spiller Alternativ Rock med mye inspirasjon fra prog band. Etter deres første utgivelse av EP'en, "Timeline" har de fått et bredere spekter, hvor man kan forvente fengende melodier, spennende takter og god, hard rock med tøff kvinnelig vokal.

  Dørene åpner 20:00
  Konserten starter 21:00

  Billetter kan kjøpes enten via billettlink eller med Vipps i døra.

  View Event →
  Jun
  27
  9:00 PM21:00

  DDE på Glommafestivalen 2018

  32116453_2019335014774599_524021890268790784_n.jpg

  D.D.E. på Glommafestivalen 2018 – tilbake etter stor etterspørsel!

  Trønderbandet ble en så stor suksess under fjorårets Glommafestival at publikum vil ha mer.

  Fjorårets D.D.E. konsert var utsolgt og det var mange som ikke fikk billett til konserten. 

  - Vi har fått mange henvendelser, både fra folk som var på konserten og fra folk som ikke fikk billett om de vil ha bandet tilbake til byen. Glommafestivalen skal være en folkefest og D.D.E. skaper en fantastisk stemning i teltet på Dampskipsbrygga. 

  I over 25 år har trønderrockerne servert et forrykende show med høy allsangfaktor og feststemning. Med låter som “Det går likar no”, ”E6” “Rompa mi” og “Vinsjan på kaia” blir det garantert bryggefest under Glommafestivalen 2018.

  View Event →
  Jun
  28
  8:00 AM08:00

  Saltouka 2018 - Nedre Glomma Turn

  33303221_1689094157812135_6421653758870028288_o.jpg

  Nedre Glomma Turn inviterer igjen til Salto uke! Salto er for deg mellom 13 og 18 år som brenner for turn og gymnastikk. Ønsker du å delta på et sosialt og aktivt event med høy kvalitet, motivasjon og i
  Ikke minst masse inspirasjon? 

  Alle gymnaster som er medlem hos oss skal ha fått invitasjon. Snakk med oss på trening hvis dere har spørsmål!


  Du kan velge mellom 4 hovedaktiviteter
  Apparatturn, 
  Tricking/Parkour
  Troppsgymnastikk
  Matteturn og Akrobatikk

  View Event →
  Jun
  28
  9:00 AM09:00

  Treningsleir for unge utøvere i uke 26 - Fredrikstad Idrettsmedisin As

  29694836_1680291435388435_8287251938660057088_n.jpg

  Prestasjonsfremmende treningsleir for unge utøvere uke 26

  Er du gira på å bli bedre i idretten din og er mellom 12-16 år? 
  Da må de fysiske kravene idretten stiller være på plass! Fredrikstad Idrettsmedisin arrangerer treningsleir for deg som er ambisiøs, motivert og driver med håndball, fotball, ishockey eller innebandy.


  Vi holder to til tre økter om dagen, morgen og ettermiddag med idrettsspesifikk prestasjonsfremmende basistrening, dynamisk bevegelighet, mental trening, styrketrening, spenst og hurtighet. 


  MÅL for uka: 
  -Kunnskap om de fysiske kravene idretten stiller og hvordan trene disse
  -Skape selvstendige utøvere med kunnskap om styrketrening, prestasjonsfremmende trening og belastningsstyring
  -Ha det gøy ☺

  Deltakerne får: To treningsstrikker (en lang og kort), veiledet og tilrettelagt trening med fysioterapeut(er) og lunsj fredag. 

  Pris: 2500kr per deltaker

  Påmelding: deltager.no/treningsleir2018

  Trengs overnatting eller andre spørsmål? 

  Ta kontakt med trollerud@frim.no eller tlf 47299934

  View Event →
  Jun
  28
  10:00 AM10:00

  Sommerskole i animasjon og videokunst - E6 Østfold Medieverksted

  33653383_10156113727604713_1555006296929861632_o.jpg

  E6 Østfold Medieverksted, Punkt Ø – Galleri F15 og Glemmen akropark inviterer til animasjons – og filmworkshop i første uke av skolens ferie.

  Kurset er fra tirsdag 26. juni – fredag 29. juni kl 10-15, og er for ungdom i alderen 15 -18 år med interesse for film og kreative uttrykk. KURSET ET GRATIS

  Første dag av sommerskolen er lagt til Galleri F15 i Moss. Resten av kurset foregår ved Glemmen VGS i Fredrikstad.
  Filmene som blir produsert på kurset vil i etterkant vises på Galleri F15, Glemmen Akropark festival og Fredrikstad Animation Festival.

  Du vil veiledes av de erfarne animasjonsinstruktørene Gitte Ous og Catherine Katz Plunkett fra E6 Østfold Medieverksted, og musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt. Du vil også få en presentasjon om den anerkjente kunstneren Helge Røeds ekspressive malerier og hans landart-konsepter på Galleri F15 av kunstformidler Anja Sabrina Bjørshol.

  Send oss en kort søknad om deltagelse. Søknaden skal inneholde følgende opplysninger: navn, alder, mobilnr, klasse, skole, hvorfor du vil være med på kurset, og om du søker sammen med andre fra klassen eller skolen din.

  Send din søknad om deltagelse til Gitte Ous: gitous@fredrikstad.kommune.no innen 13 juni. 

  KURSINNHOLD
  På kurset får du en innføring i bruk av kamera, grunnleggende animasjonsteknikk, videoredigering og lyddesign. Vi vil også se på hvordan videoer og animasjoner kan presenteres som installasjonskunst.

  Når du er ferdig med kurset vil du ha fått trening i idéutvikling og kreativ produksjon. Du vil ha lært teknikker for film, animasjon, lyddesign og enkel bruk av redigeringprogrammet Final Cut.

  Du vil kunne beherske å lage filmer ved hjelp av ulike animasjonsteknikker. F.eks stop-motion, time-lapse, silhouette, greenscreen og pixillasjon. Du vil lære grunnleggende prinsipper for opptak og design av lyd: opptak ute, lage lyder (foley) og bruk av stemmer, effektlyder (bruk av lydarkiv), og redigering av lyd.

  Filmopptak foregår på ipad.

  View Event →
  Jun
  28
  10:00 AM10:00

  Sommerskole - dans og akrobatikk - Kulturskolen i Fredrikstad

  34343709_10156254152563956_7421135516717809664_n.jpg

  Kurs i tradisjonell dans fra Mosambik, moderne dans fra Norge med inspirasjon fra Afrika, Afro street dans fra Nairobi, og akrobatikk fra Kenya. 
  Alle får prøve seg innen alle sjangre. Instruktørene er fra Norge, Kenya og Mosambik.
  Når: tirsdag 26.6 - fredag 29.6 fra kl 10:00 til 14:00 hver dag
  Hvor: Kulturskolen i Fredrikstad, Dokka 3b 1671 Kråkerøy
  Aldergruppe: 10-12 år,13 og oppover
  Pris: kr 500,-
  Påmelding: kulturskolen@fredrikstad.kommune.no, 
  For spørsmål kontakt Kulturskolen i Fredrikstad tlf 69959670

  View Event →
  Jun
  28
  10:00 AM10:00

  Pilates - Kromi Helse Fredrikstad

  30708663_1971350439793581_8144249091279290368_n.jpg

  Pilates
  Er du en av de som ikke trener fordi smerter i kroppen stopper deg? Eller er du kanskje bare tilhenger av en rolig treningsform som gir deg god kroppskontroll? Da bør du se her

  Fysioterapeut Jannicke Hasle-Finstad starter opp Pilates grupper hver mandag kl 13-14 og hver torsdag kl 10-11.

  Hva er Pilates?
  Pilates er en form for styrke trening med stabilitet og kroppskontroll som mål. Fokus er at den indre støttemuskulaturen bygges opp slik at kroppen kan bæres på en god måte.
  Pilates utføres med rolige og skånsomme, men effektive øvelser, og er en god måte å aktivt delta i egen behandling av kroppslige plager. Under trening er utøveren hele tiden i bevegelse, alt skjer i takt med rolig innpust og utpust. 

  Pilates er for alle, både med og uten kroppslige utfordringer. Dette er en treningsteknikk som man kan jobbe med hele livet!

  Pris: 10 klipp for kr 1900 som kan brukes både mandager og torsdager.

  View Event →
  Jun
  28
  1:00 PM13:00

  Mammatrening - Kromi Helse Fredrikstad

  30708601_1971887936406498_5016785521309908992_n.jpg

  Etter den første perioden som mamma, går du gradvis inn i en ny fase. Det blir mye løft, bøying og bæring – nye belastninger som krever styrke. Mammatreningen hos oss gir deg styrken du trenger for komme i form og gi deg en god hverdag sammen med babyen.
  Så for alle nye mammaer der ute tilbyr vi nå mammatrening med vår fantastiske Jannicke Hasle-Finstad som er ansvarlig for kvinnehelse her på klinikken.
  Her blir det mammatrening, og dere tar så klart med minsten, men vi vektlegger også det sosiale.

  Vi har alle fasiliteter som stellerom, heis og garderobe.

  Høres dette spennende ut så ta kontakt med Jannicke på tlf 91592654 eller jannicke@kromi.no

  Håper vi ses!

  Mvh Team Kromi

  View Event →
  Jun
  28
  6:00 PM18:00

  Stål dart kveld - City Restaurant & Bar

  Vi kjører en stål dart kveld hver Torsdag framover til siste torsdag i Juni. Registrering er fra 18:00 til 18:45. Spille start kl 19:00. Avgift Kr 50,-. Spille form er Monrad av 3 runder best av 3. Cup er det best av fem. Finale best av 7. (Alle går videre til Cup)
  Vi kjører utgangs lodd Kr 10,- 
  (Blir det ikke vinner på kvelden. Så går dette til neste torsdag)
  Velkommen alle sammen.

  View Event →
  Jun
  28
  7:00 PM19:00

  Summernights The Party, Musikkperler fra Grease - Glommafestivalen - Byfest for hele familien

  Summernights The Party på Glommafestivalen 2018!

  Etter 35.000 solgte billetter på Chateau Neuf med musikalen ”Grease” presenterer hovedrolleinnehaverne med Øivind Blunck i spissen nå et stort show med de de musikalske perlene fra musikalen sammen med klassiske hits fra perioden som inspirerte til den, nemlig det gode gamle 50-tallet ! 

  Forestillingen skal spilles på Hotel Quality Klubben i Tønsberg hele sommeren. Det gjøres kun én opptreden utenom Klubben denne sommeren, og det er på Glommafestivalen. Her kan man forvente stort musikalsk show med mye dans og humor – og mange kjente låter som man kan publikum kan synge og danse til.

  Musikal låter som ”You`re the one that I want”, ”Summernights”, ”Greases lightning” og ”Hopelessly devoted to you” blandes med slagere som ”Rock around the clock”, ”Tutti Frutti”, ”Be bopalula”, ”Johnnie B Goode” og mange mange flere. Noen overaskende norske hits blir det også plass til.

  I tillegg til Øivind Blunck står 6 av hovedrolleinnehaverne fra Grease på scenen.

  Charlotte Brænna (kjent fra bl.a. ”Singing in the Rain” og ”Mary Poppins” på Folketeateret deltar på sommershowet før hun skal inn i en stor rolle i ””Phantom of the Opera”.

  Mari Haugen Smistad som bl.a. spilte den kvinnelige hovedrollen i musikalen ”We will rock you” både i Oslo og i Stockholm

  Trine Bariås, tidligere medvirket i ”Sabeltann” i Kjuttavika og ”Sound of Music” på Kilden i Kristiansand.

  Håvard Eikenes har spilt i ”Märtha the musikal” på Latter, samt ”Grease” og ”Jesus Christ Superstar” ve Haugesund Teater.

  John Masaki som også er med i Geir Langslets ”Tina Turner Show”. Har tidligere spilt i ”Miss Saigon”, ”Les Miserables” og ”Rent” bl.a.

  Bjørnar Reime, som også spilte hovedrollen i Grease i Spektrum i 2008.

  Bandet ledes av ikke ukjente Tom Rønningsvèen, og for regien står Tom Sterri.

  View Event →