Grøtvika - badeplass og spennende turområde

 

Grøtvika! Har du vært der i vinterhalvåret? Prøvd å stå midt i den barske og fascinerende naturen overveldet av inntrykk. Har du utforsket det enestående kystlandskapet i det uforutsigbare været? Har du sett lyset skifte foran øynene dine? Har du frydet deg over å søke ly i nærmeste sjøhule mens vinden fra vinterstormen uler utenfor? Har du rømt inn i lune kystskogen da det røffe været ble i det tøffeste laget, selv for den barskeste?

#grøtvika

Ja, Grøtvika kan være værhardt på vindfulle dager her  på denne viken som peker sydover rett mot Skagerraks forgård. Først og fremst er Grøtvika et flott turområde.

Grøtvikas største trekkplaster er nok den imponerende hulen som er blitt skapt av istiden

Om sommeren bør du prøve Grøtvika som badeplass. Det er ingen lang sandstrand her, men det er herlig sandbunn i kilen her, flott å snorkle her. 


Ett sted til på Hvaler med samme navn, er Grøtvika på Søndre Sandøy. Her var det tidligere stor steinhoggervirksomhet.Blant annet ble stein herfra benyttet til bygging av Oslo Rådhus.

 

Tar du turen til Grøtvika på Vesterøy kan du velge mellom tre forskjellige startpunkter for turen: Utgårdskilen / Barm / Guttormsvauen. 

 

FÅ MED DEG DE FINE NABOOMRÅDENE TIL GRØTVIKA:

Bastangen, Mølodden, og Utgård

FRILUFTSPARADIS


Mølodden, Grøtvika, Bastangen og Utgård er et stort sammenhengende kystparti på Vesterøys sydside, som ble sikret av OF i 1960-årene.
Området byr på gode muligheter for spaserturer over svaberg, fjell og skog. Grøtvika er en liten koselig badebukt. Sandholmen, Sauholmen, Stangholmen, samt Skjellholmen skjermer innløpet til Utgårdskilen og gir mange fine lune liggeplasser for fritidsbåter. Her og der finnes det små sandbukter og ellers er jo svabergene flate og deilige. Lenger inn finner vi Utgårdskilen, Norges største fiskerhavn øst for Lindesnes. 

Spesifikasjoner:
Areal : 1500 dekar.
Fortøyningsmulighet for båt : Nei
Drikkevann : Nei
Dusj : Nei
Teltmulighet : Nei
Parkering : Ja
Handikapptilrettelagt : Nei
Bålplass / grill : Nei
Toalett : Nei
Annen tilrettelegging : Ligger nært Utgårdskilen med fiskebutikk, ferskvann og restaurant.

Veibeskrivelse:
Med bil kommer man hit på Fv 473 mot Papperhavn og tar av ved Botten. Man kan også kjøre til Utgård (Fv 472). Det er parkeringsmuligheter begge steder. Bussforbindelse fra Fredrikstad, for rutetider se: http://www.bussruter-ostfold.com/.